|

CHP zabıtasından biber gazı

Yalova Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Tonami Meydanı'ndaki köprülü kavşak projesi kapsamında ağaçların kesilmesinin çevreci bir grup tarafından protesto edilmesi sırasında gerginlik yaşandı. Zabıta memurları eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

Yeni Şafak
16:51 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:55 - 1/12/2014 Pazartesi
Diğer

Yalova Belediye Meclisi aralık ayı birinci birleşimi Belediye Başkanı Vefa Salman başkanlığında, Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda ilk olarak AK Parti Grup Başkanı Kasım Avar, Tonami Meydanı'ndaki ağaçların kesilmesiyle ilgili soru önergesi verdi.


"ATAM SENDEN ÖZÜR DİLİYORUZ"

Ağaçların kesilmesi nedeniyle ''Atam senden özür diliyoruz" yazılı tişörtle toplantıya katılan CHP'li meclis üyesi Faruk Kırtay, söz almak istediğini söyledi.


Bir süre sonra kendisine söz verilmemesine tepki gösteren Kırtay, "Bütün meclis üyeleri kamuoyu tepkileriyle karşı karşıya kalırken biz burada, mecliste demokratik ve yasal hakkım olan konuşma hakkımın verilmemesini esefle kınıyorum. Siz bugün basın açıklamasında üzüntülerinizi ifade etmişsiniz. Ben sizlerden özür bekliyordum ama siz özür dilemiyorsanız ben ayağa kalkıyorum ve Yüce Atatürk'ten meclis huzurunda özür diliyorum" dedi. Kırtay, daha sonra toplantı salonunu terk etti.


ZABITADAN ÇEVRECİ GENÇLERE BİBER GAZI

Bu arada toplantı salonunda bulunan bir grup çevreci, ellerinde pankartlarla ağaçların kesilmesini protesto etti.


Bu sırada yaşanan arbede sırasında çevrecilere müdahale eden zabıta memurlarından biri, gruba biber gazı sıktı. Gaz nedeniyle salondakiler zor anlar yaşarken, toplantıya ara verildi.


Daha sonra Belediye Başkanı Salman, toplantının oturumunu kapattı.

#yalova zabıta
#yalova ağaç
#yalova eylem
9 yıl önce