|

CHP’de kurultay kazanı kaynıyor

Halk oylamasının faturasını Kılıçdaroğlu’na kesmeye hazırlanan CHP’li muhalifler olağanüstü kurultay için düğmeye bastı. Hafta sonu yapılan ve sert tartışmaların yaşandığı grup toplantısının ardından bugün toplanacak PM’de CHP liderine ‘görevi bırak’ çağrısı yapılması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 04:09 - 25/04/2017 Salı
Yeni Şafak
CHP’de kurultay kazanı kaynıyor
CHP’de kurultay kazanı kaynıyor
Referandum sonuçlarını hazmedemeyen CHP’de taşlar yerinden oynadı. Faturayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kesmeye hazırlanan parti içi muhalifler olağanüstü kurultay hazırlıklarına başladı.

YSK’dan beklediği sonucu alamayan ve Danıştay’a başvuran CHP’de 16 Nisan hesaplaşması sürüyor. Hafta sonu basına kapalı gerçekleşen parti grubu toplantısında sert tartışmalar yaşandı. Kılıçdaroğlu, ikinci olağanüstü toplantısını bugün Parti Meclisi (PM) ile yapacak. Toplantıdan, hafta sonu yapılan kapalı grup toplantısı gibi sert tartışmaların yaşanacağı, referandumdaki başarısızlığın sebebinin Kılıçdaroğlu’na kesileceği, “görevi bırak” çağrısı yapılabileceği belirtiliyor.
BÖKE HESAP VERECEK

Geçtiğimiz hafta MYK toplantısının ardından “sine-i millet” açıklaması yapan Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, PM’de açıklamalarının savunmasını yapacak. Böke’nin açıklamaları parti içinde tepkilere neden olmuştu. Böke’nin açıklaması bizzat parti yöneticileri tarafından yalanlanmıştı.

Öte yandan, parti içindeki muhaliflerin de olağanüstü kurultay çağrısı için hazırlık yaptığı belirtiliyor.

MUHALİFLER SÜRECİ BEKLİYOR

Partide, geçtiğimiz sene ertelenen tüzük kurultayının önümüzdeki aylarda yapılması beklenirken, parti içi muhaliflerin bu kurultayı genel başkan seçimli kurultaya çevrime planları olduğu ve bunun için hazırlık yaptığı öğrenildi. Muhalif kanadın olağanüstü kurultay talepleri için hukuki süreçlerin tamamlanmasını beklediği belirtildi.

#Anayasa referandumu
#CHP
#Kurultay
7 yıl önce