|

CHP'den sağlıkta şiddete araştırma istemi

CHP, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin nedenlerinin ve alınacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Yeni Şafak
15:39 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:41 - 30/11/2015 Pazartesi
AA

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de şiddet olaylarında artış olduğu, yaş, cinsiyet, ırk, din, dil, eğitim düzeyi ayırt etmeksizin toplumdaki tüm bireyleri etkilediği belirtildi.



Şiddetin, bir halk sağlığı sorunu olduğu ifade edilen gerekçede, hastane ve sağlık kurumlarının da şiddet olgusundan etkilendiği, sağlık çalışanları için riskli ve tehlikeli bir ortama dönüştüğü vurgulandı.



Gerekçede, sağlık çalışanlarına yönelen şiddetin nedenleri ve çözüm yollarının genel şiddet olgusundan ayrı ele alınamayacağına işaret edildi.



Sağlık çalışanlarına yönelen şiddetin nedenleri arasında, sağlık sektöründe küreselleşme sürecinde yaşanan dönüşümlerin etkisinin yoğun olarak hissedildiği savunuldu. Gerekçede, "Sağlık ocakları kaldırılarak müşteri memnuniyetine dayalı bir özelleştirme ve ticarileşme modeli olan aile hekimliği başlamıştır. Bu modelle aşırı yük altında çalışmak durumunda kalan sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınlarına yeterince bilgi verememekte, yürüttükleri hizmetlerin niteliği düşmektedir" denildi.



#CHP Ankara Milletvekili Murat Emir
#TBMM Başkanlığı
#TBMM
#Murat Emir
#Meclis Araştırması
8 yıl önce