|

CHP'den ulusal yas çağrısı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, "Bu acı saldırı nedeniyle hükümeti ulusal yas ilan etmeye davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Yeni Şafak
16:21 - 10/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:04 - 10/10/2015 Cumartesi
AA
arşiv
arşiv

Ankara'daki patlama nedeniyle İstanbul'daki seçim çalışmalarını iptal ederek öğle saatlerinde Ankara'ya dönen Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre kurmaylarıyla patlamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Kılıçdaroğlu, saat 16.00'da MYK üyeleriyle toplantıya geçti. Toplantının tek gündem maddesinin Ankara'daki patlama olduğu belirtildi.



Genel Başkan Kılıçdaroğlu, MYK öncesi İçişleri Bakanı Selami Altınok'u telefonla arayarak, saldırı hakkında bilgi almıştı.



Öte yandan CHP, patlama sonrası seçim kampanyasında kullandığı reklam filmleri ve müziklerin yayınlanmasına bir süre ara verdiğini açıklamıştı.



'Teröre karşı atılacak her adıma destek veririz'


CHP MYK toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, "Teröre ve şiddete karşı atılacak her adıma koşulsuz, 'ama'sız destek vermeye hazırız. Bu güzel ülkede bir daha asla böyle olayların yaşanmaması için herkes sorumluluk bilinci ile hareket etmeli ve gereken adımları tereddütsüz atmalıdır" ifadesi kullanıldı.



Açıklamada, "Bu acı saldırı nedeniyle hükümeti ulusal yas ilan etmeye davet ediyoruz" denildi.






#Kemal Kılıçdaroğlu
#chp myk
#ankara patlama
9 yıl önce