|

CHP'den YSK'nın kararıyla ilgili ilk açıklama

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "YSK doğru kararı verdi. YSK'ya teşekkür ediyorum ve kutluyorum. Olması gereken bir karardı. Aksi yönde bir karar, Türkiye'yi çok zor durumda bırakırdı" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
15:45 - 3/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:46 - 3/10/2015 Cumartesi
AA

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin, ilçe seçim kurullarından gelen talepleri oy çokluğuyla reddetmesine ilişkin açıklama yaptı.



YSK'nın aldığı karar konusunda, daha önce AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de aynı yönde görüş bildirdiğine dikkat çeken Tekin, açıklamasında şunları kaydetti:



"Baştan itibaren CHP olarak bunun yapılamayacağı, Anayasa ve yasaya aykırı olduğunu ifade etmiştik. Sayın Mehmet Ali Şahin de eski Adalet Bakanı olarak ve bir hukukçu olarak bunun olamayacağını zaten beyan etmişti. YSK doğru kararı verdi. YSK'ya teşekkür ediyorum ve kutluyorum. Olması gereken bir karardı. Aksi yönde bir karar, Türkiye'yi çok zor durumda bırakırdı. Ayrıca, bir iktidar mensubunun YSK'nın sandıkların taşınması konusunda böyle konuşması da zor bir karardı. Doğru yönde görüş bildirdiği için Sayın Mehmet Ali Şahin'i de kutluyorum."

#CHP
#Gürsel Tekin
#YSK
#1 Kasım
#sandıkların taşınması
8 yıl önce
default-profile-img