|

CHP'li belediyeden skandal ceza

15 Temmuz gecesi “TRT’de işlem tamam” şeklinde skandal bir twit atan CHP’li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Tunceli’deki helikopter kazasında şehit olanların hayrına lokma dökülen araca ceza kestirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:53 - 22/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Belediye ekipleri lokma aracına ceza kesti.
Belediye ekipleri lokma aracına ceza kesti.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi "TRT’de işlem tamam" şeklinde skandal bir twit atan CHP’li Balıkesir Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şimdi de skandal bir cezaya imza attı. AK Parti Erdek Belediyesi Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız’ın Tunceli’deki helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlerimiz için yaptığı lokma hayrına, Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri "Belirlenen yerler dışında lokma hayrı yapmak" kabahat fiilini bahane ederek ceza kesti. Erdek havuzlu meydanda yıllardır yapılan lokma hayrının neden bu kez suç teşkil ettiği ise merak konusu oldu.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Kesilen cezaya vatandaşlar büyük tepki gösterirken, "Burada ticaret yapılmıyor. Herhangi bir şey satılmıyor. Allah rızası için lokma hayrı yapılıyor. Kaldı ki senelerdir burada lokma hayrında bulunulur. Şimdi ne oldu ki Allah'ın rızası için yapılan lokma hayrına ceza kesiliyor. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı kişisel hesaplarını kurumlara yansıtmasın" dedi.


ŞEHİT BALIKESİRLİYDİ

Tunceli’de helikopter kazasında şehit olanlardan birisi de Balıkesirli polis memuru Ekrem Dereli idi. Bigadiç ilçesine bağlı Değirmenli köyünden son yolculuğuna uğurlanan şehidin cenaze törenine çok sayıda vatandaşla birlikte Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan ve CHP İl Başkanı Ender Biçki de katılmıştı.


USULSÜZLÜK YAPTI

Öte yandan CHP'li Sarı büyük tepki çeken 6. Ana Jet Üs Komutanlığı pistine uçakla inen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun askeri törenle karşılanması sırasında da bulunmuştu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece "TRT'de işlem tamam" tweeti atan CHP'li Hüseyin Sarı hakkında soruşturma açılmıştı. Sarı geçtiğimiz günlerde de başkanı olduğu Marmarabirlik kooperatifinde yaptığı usulsüzlük nedeniyle ihraç edildi. Sarı'nın kooperatifteki 6 yedek üyeleri istifa ettirip eşini yönetim kuruluna seçtirdiği öğrenildi.

#15 Temmuz
#TRT
#Erdek
#CHP'li belediye
7 yıl önce