|

CHP'li milletvekili Rusya'da Türkiye'ye iftira attı

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Rusya devletine ait RT kanalına verdiği röportajda Türkiye'ye iftira atarak şikayet etti. Erdem, IŞİD teröristlerinin öldürücü kimyasal sarin gazı bileşenlerini Türkiye’den edindiği şeklinde asılsız iddia ve suçlamalarda bulundu.

Yeni Şafak
16:34 - 14/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:39 - 14/12/2015 Pazartesi
Diğer

Suriye'deki IŞİD üyelerinin Türkiye'den kimyasal silah olarak kullanılan sarin gazı hammaddesi aldığı şeklindeki asılsız iddiasını 10 Aralık Perşembe günü meclis konuşmasında da gündeme getiren CHP Milletvekili Eren Erdem, Rusya devlet televizyonu RT'ye veridiği röportajda Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2013 yılında konuya ilişkin iddianame hazırladığını, ancak davanın bir haftada kapatıldığını öne sürdü.



Yalan bilgiler öne sürüyor


Erdem, “İddianamede bilgiler var. Türkiye'de birileri kimyasal silah olan sarin gazının hammaddesini Suriye'deki IŞİD kampına vermiş. Tüm bu bilgiler silindi. Dosyada mal gönderimine ilişkin telefon kayıtları da vardı. Görüşmelerde 'Merak etme sınıra yaklaştık, çaresine bakacağız' gibi ifadeler geçiyor. Yani süreçte bürokrasinin de kullanıldığını görüyoruz" dedi.







#Suriye
#IŞİD
8 yıl önce