|

CHP’li Tezcan’a silahlı saldırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Aydın'da silahlı saldırıya uğradı. Ayağından yaralanan Tezcan’ın hayati tehlikesi bulunmuyor. Çok sayıda sabıkası olduğu belirtilen saldırgan Alpaslan S. 2 saat sonra Kuşadası’nda yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2016 Pazar
Güncelleme: 23:56 - 29/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın'da uğradığı silahlı saldırıda ayağından yaralandı. Olay dün 19.00 sıralarında CHP Aydın İl Teşkilatı'nın yanında bulunan bir restoranda meydana geldi. Tezcan, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir sergiye katıldıktan sonra partililerle birlikte yemek için bir restorana geçti.



SALDIRGAN SABIKALI


Yemek sırasında Alparslan S. ve Fatih Y. isimli iki kişi Tezcan'ın yanına yaklaştı. Alpaslan S., Tezcan'a tabanca ile bir el ateş etti. Sağ bacağından yaralanan Tezcan hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Tezcan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırgan ve arkadaşı olay yerinden kaçtı. Saldırganın olay sırasında siyasi slogan attığı iddia edildi. Saldırıdan iki saat sonra Kuşadası İlçesi'nde yakalanan Alparslan S.'nin çok sayıda sabıkası olduğu belirtildi.





Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan yaptığı açıklamada, “Verilmiş sadakası varmış. Gerekli müdahaleleri yaptık. Şu anda tedavisi devam ediyor. Bilinci açık. Kurşundan sonra ne kadar olabilirse o kadar sağlıklı” dedi.



BAŞBAKAN ARADI


Başbakan Binali Yıldırım da saldırı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Bülent Tezcan ile görüştüğünü ve durumunun iyi olduğunu belirtti. Başbakan Yıldırım saldırı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da geçmiş olsun


telefonu açtığını söyledi.


#Bülent Tezcan
#CHP
#Kuşadası
7 yıl önce