|

CHP’liler boşuna heveslenmesin

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, anayasa değişikliğine ilişkin, “CHP’li arkadaşlar boşuna heveslenmesin, Meclis defteri kapanmıştır. Millet ne derse başımızın gözümüzün üstüne. Önce CHP’li arkadaşların bu olgunluk içinde süreci yürütmeleri gerekir” dedi. Kurtulmuş, Trump yönetiminden de iki beklentileri olduğunu söyledi

Yeni Şafak
04:00 - 24/01/2017 Salı
Güncelleme: 02:33 - 24/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı.



Anayasa değişikliğini değerlendiren Kurtulmuş, “Bundan sonraki süreçte, TBMM'de alınmış olan bu karar, yasal prosedürler takip edilerek milletimize götürülecek ve en kısa zamanda sandık, milletin önüne gelecektir. Bundan sonra söz de karar da nihai olarak milletindir. Milletimiz hangi kararı verirse başımızın üstündedir. Hiç kimsenin de milletin sözü, kararı üzerine ilave bir söz söyleme hakkı olmadığı düşüncesindeyiz" dedi.



SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ


Rejim değişikliği iddialarına değinen Kurtulmuş, “Bu anayasa değişiklik paketi, 18 maddeden ibaret olan bu paket, rejim değişikliğiyle ilgili bir paket değildir. Bu, bir sistem değişikliği meselesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1923'te rejim tartışmasını sonlandırmış ve demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak cumhuriyetimiz yoluna devam etmektedir. Dolayısıyla bu konunun bir kere daha altının çizilmesinin yerinde ve önemli olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.



MAZERETE GEREK KALMADI


Kurtulmuş, TBMM'nin 7 Şubat'a kadar tatile girmesine CHP'nin itiraz ettiğinin hatırlatılması üzerine Meclis'te anayasa değişikliği kanununun oylanması esnasında yoğun mesai harcandığını aktardı. CHP'nin birtakım mazeretler üretmesine gerek olmadığını, Meclis'in kararını verdiğini vurgulayan Kurtulmuş, “CHP'li arkadaşlar boşuna heveslenmesin, Meclis defteri kapanmıştır. Millet oy verecek, herkes meydanlara çıkacak, kimisi evet kimisi hayır yönünde kampanya yapacak. Millet ne derse başımızın gözümüzün üstüne. Önce CHP'li arkadaşların bu olgunluk içinde süreci yürütmeleri gerekir. Dolayısıyla bunlardan bir şey çıkmaz" dedi.



REFERANDUM EN KISA SÜREDE


Referanduma nasıl gidileceğinin çok açık olduğunu belirten Kurtulmuş, kararın yayımlanmasının ardından 60. günde referandum yapılacağını bildirdi. “Referandumdan önce olağanüstü halin kaldırılması düşünülüyor mu?" sorusu üzerine Kurtulmuş, olağanüstü halin ve referandumun farklı bir mesele olduğunu, referandum tarihi ortaya çıkınca bu sorunun cevabının ortaya çıkacağını vurguladı. Kurtulmuş, en kısa sürede sandığa gidileceğini söyledi.



Trump'tan iki talebimiz var


ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın yemin ederek görevine başladığını hatırlatan Kurtulmuş, “Ümit ederiz ki yeni yönetim, hem Ortadoğu'da barışı sağlayacak perspektiflere sahip olsun hem dünyada barışı sağlayacak önemli adımların atılabilmesine imkan sağlayacak inisiyatifler alsın" dedi. “Bu çerçevede, özellikle Türkiye ile ABD ilişkileri bakımından eski yönetim zamanında tekrarlanan hataların tekrarlanmayacağı kanaati ve ümidindeyiz" ifadelerini kullanan Kurtulmuş, Türkiye'nin yeni yönetimden 2 talebi olduğunu vurguladı. “Trump yönetiminden, özellikle Türkiye-ABD ilişkilerini yeniden güçlendirmek bakımından iki konuda görüşlerini gözden geçirmelerini tavsiye ve temenni ediyoruz" diyen Kurtulmuş, “Bunlardan biri 15 Temmuz darbesinde bu halkın bütününe karşı suç işlemiş bir eşkıya çetesinin başı Gülen'in iadesi. İkinci temel mesele ise PYD'ye verilen desteklerin sona erdirilmesi. Bu iki konudaki gelişme ABD-Türkiye ilişkilerinin yeniden güçlü hale gelmesine vesile olacaktır" diye konuştu.



#Anayasa değişikliği
#Binali Yıldırım
#CHP
7 yıl önce