|

‘Cici vekil’ ABD’nin silahlarını taşımış

HDP’nin ‘cici vekili’ Faysal Sarıyıldız’ın kuryelik yaptığı mühimmatın, IŞİD’in Kobani kuşatmasına karşı ABD’nin YPG’ye gönderdiği silah ve bombalar olduğu ortaya çıktı. Çeşitli ilçelerde depolanan silahların, 6-7 Ekim olayları gibi provokatif eylemlerde kullanılacağı tespit edildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:15 - 27/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde PKK'ta silah teslimatı yaparken suçüstü yakalanan HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız'la ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. HDP'nin “cici vekili” Sarıyıldız'ın kuryelik yaptığı silahların bir kısmında PKK'nın Suriye'deki askeri kolu YPG ibaresinin olduğu tespit edildi. Emniyet ve İstihbarat birimleri, Sarıyıldız'ın kuryeliğini yapmaya hazırlandığı silah ve mühimmatın önemli bir kısmının IŞİD'in Kobani kuşatmasının başladığı Ekim 2014'te ABD'nin YPG güçlerine gönderdiği malzemeler olduğunu tespit etti. Kobani'den Türkiye'ye silah sevkiyatı yapan PKK'nın çözüm sürecinin sürdüğü ve müzakerelerin devam ettiği günlerde, süreci istismar ettiği de kayıtlara geçti.


AYAKLANMADA KULLANILACAKTI

Emniyet kaynakları, 6-7 Ekim günleri PKK tarafından çıkarılan ve 50'yi aşkın kişinin hayatını kaybettiği olayların, “ayaklanma provası” olduğunu ve çeşitli ilçelerde depolanan silahların asıl ayaklanmada kullanılacağını belirtiyor. KCK lideri Cemil Bayık'ın “silahlanma” talimatının benzer hücreleri hareketlendireceği ancak terör polisinin yurt çapında yaptığı operasyonların bu plana büyük darbe indirdiği de ifade ediliyor.


DOSYADA İLERLEME YOK

Ocak ayında Sarıyıldız'ın da içinde olduğu sevkiyatın ortaya çıkması üzerine kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı ve Sarıyıldız hakkındaki dosyanın milletvekili olmasından dolayı ayrıldığı öğrenildi. Sarıyıldız dosyasında kayda değer bir ilerleme bulunmuyor. Ele geçirilen ABD menşeli YPG/ PKK silahları adli emanette tutuluyor.


Sarıyıldız'ın kuryelik yaptığı silahlar şunlar: 25 el bombası, 3 adet M79 roketatar, 2 adet M16 marka silah ve bu silaha uygun 12 şarjör ve 339 mermi. 2 bin 853 Kalaşnikof mermisi, 15 F1 el bombası gövdesi, 20 F1 el bombası fünyesi, bir Glock marka tabanca ile şarjörü.



Komik savunma


Faysal Sarıyıldız, PKK'ya verilmek üzere Suriye'den getirilen silahları teslim alacak kuryeye yardım ettiği iddialarına ilişkin komik bir açıklama yaptı. Sarıyıldız, “Şoför arkadaşım Suruç Devlet Hastanesinde bir ameliyat geçirdiği için sınır nöbetinde tanıştığım, Kobani'deki savaş nedeniyle Suruç'a göç etmek zorunda kalan, ismini Osman olarak hatırladığım şahıs, Ceylanpınar ilçesine kadar bana şoförlük yapabileceğini söyleyince bir beis görmeyip aracıma aldım. Kendisi aracımı kullandı. Ceylanpınar'da bakkaldan sigara alacağını söyleyerek araçtan ayrıldı” dedi.



#Faysal Sarıyıldız
#PKK
#IŞİD
9 yıl önce