|

Çiftlikte 1 ton 400 kilo eroin ele geçirildi

Sakarya'daki uyuşturucu operasyonda ele geçirilen 1 ton 400 kilogram eroin ve uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal maddeler ele geçirildi. Ele geçirilenler basın mensuplarına sergilendi.

Yeni Şafak
13:47 - 27/07/2017 Thursday
Güncelleme: 13:52 - 27/07/2017 Thursday
AA
1 ton 400 kilogram eroin ve uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal maddeler sergilendi.
1 ton 400 kilogram eroin ve uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal maddeler sergilendi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sakarya'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunun detayları ortaya çıkmaya başladı.

Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, uyuşturucu imalatı ve satmak suçundan cezaevinde 15 yıl yattıktan sonra tahliye olan Rıfat B'nin, yine uyuşturucu ticareti yaptığı istihbaratı alındı.

Polis ekiplerinin yaptığı teknik takip ve istihbarat çalışmasında, Bahçelievler'de bir evde kalan Rıfat B'nin her gün Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir tavuk ve mantar çiftliğine gittiği belirlendi.

Orman işçisi gibi davranan narkotik ekipleri, Rıfat B'nin gittiği çiftliği 10 gün boyunca 700 metre uzaklıktan dürbün ve kameralarla takip etti. Çiftlikte uyuşturucu imalatının yapıldığını tespit eden ekipler, 26 Temmuz'da düzenlediği operasyonda, Rıfat B'nin de aralarında bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı.

Çiftlikte arama yapan polisler, 60 bin civcivin yer aldığı kafes zeminin altında bulunan gizli bir tünele girince, uyuşturucu imalathanesine ulaştı. Başka bir kafes zeminin altındaki tünelde ise 1 ton 400 kilogram eroin ve uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal maddeler ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan 7 şüphelinin işlemleri devam ediyor.

Operasyon kapsamında ele geçirilen, 1 ton 400 kilogram eroin ve uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal maddeler İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesindeki yerleşkesinde basın mensuplarına sergilendi.

#Eroin
#Narkotik
#Sakarya
7 years ago