|

Cinayet davası 30. celsede yine ertelendi

Kocaeli'de, 2008 yılında işlediği cinayetin ardından intihara teşebbüs eden yaşlı adamın yargılanmasına 30. celsede devam edildi. Sanığın bilinci kapalı olduğu için mahkeme 30 celsedir ifade alamadı.

Yeni Şafak
13:05 - 20/10/2015 Salı
Güncelleme: 10:10 - 20/10/2015 Salı
IHA
Arşiv
Arşiv

Kocaeli'de, 2008 yılında işlenen cinayette o tarihte 78 yaşında olan Niyazi A., 72 yaşındaki Niyazi K.'yı oturduğu kahvede başına 3 el ateş ederek öldürdü.


Olaydan bir yıl önce iki yaşlı adamın belirlenemeyen bir nedenle kavga ettiği ve katil zanlısı Niyazi A.'ın maktül Niyazi K.'yı “Bir daha karşıma çıkarsan seni öldürürüm" şeklinde tehdit ettiği ortaya çıktı. Tehdidin ardından Niyazi K.'nın oğlu Metin K., babasını Almanya'ya göndererek 3 ay boyunca Niyazi A.'dan kaçırdı. Ancak 3 ay sonra Türkiye'ye dönen Niyazi K.'yı takip etmeye başlayan Niyazi A., bulduğu ilk fırsatta vurarak öldürdü.


İşlediği cinayetin ardından kendi canına kıymak için kafasına ateş eden Niyazi A., kaldırıldığı hastanede doktorlar tarafından yapılan kritik müdahale ile yaşama döndürüldü. Olaydan sonra tüm vücudu felç olan ve bilincini yitiren Niyazi A.'ın ifadesi alınamadı. Konuyla ilgili 2008 yılında Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava ise intihar eden katil zanlısı Niyazi A.'ın ifadesi alınamadığı için hâlâ devam ediyor. Davanın 30. celsesi bugün Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülürken, katil zanlısı Niyazi A.'ın sağlık durumunun değişmemesi sebebiyle yine ertelendi. Yedi yıldır devam eden davada bir gelişme olmazken, mahkeme heyeti tarafından zanlı Niyazi A.'ın iyileşmesi ihtimaline karşılık dosya düşürülemiyor. Taraf avukatlarının gelerek bir sonraki duruşmanın tarihini öğrenmesi dışında bir işlem yapılmayan duruşmalarda, zanlının ifadesi alınamadığı için 30 celsedir mahkemenin sonraki aşamalarına geçilemiyor. Zanlı Niyazi A.'ın sağlık durumunun değişmesi ihtimaline karşılık ertelenen davanın 31. celsesi 3 Mart 2016 tarihinde görülecek.

#Kocaeli
#cinayet davası
#cinayet
9 yıl önce