|

Cinayet sanığı: Ben ajanım

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde 2012 yılında 75 yaşındaki Mustafa Temel'in evinde boğularak öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklu yargılanan sanıklardan İbrahim Ç., "Ben devletin adamıyım jandarmaya ajanlık eden ve gördüğü her şeyi onlara anlatan biriyim" dedi.

Yeni Şafak
17:09 - 4/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:14 - 4/06/2015 Perşembe
DHA

Isparta'nın Gelendost İlçesi'ne bağlı Yaka Köyü'nde 2012 yılı Haziran ayında Mustafa Temel'i bağ evinde boğarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan Ramazan Ö., amcasının oğlu İshak Ö. ile Fatih Y. ve İbrahim Ç., ilk kez hakim karşısına çıktı. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya sanıklardan İbrahim Ç., tutuklu bulunduğu Antalya E Tipi Cezaevi'nden SEGBİS sistemiyle katıldı.



"Psikolojim bozuktu"


Mahkeme heyeti savcının haklarında 'nitelikli yağma' ve 'kasten adam öldürme' suçlarından ömür boyu hapis cezası istediğini belirttikten sonra sanıklara savunma hakkı verdi. Olaydan yaklaşık 1 yıl sonra başka bir suça karıştığı gerekçesiyle tutuklanan ve Mustafa Temel cinayeti soruşturmasını yürüten Savcı Osman Çabuk'a cezaevinden gönderdiği mektupla cinayeti İshak Ö., Fatih Y. ve İbrahim Ç. ile birlikte işlediklerini söyleyen sanık Ramazan Ö., mektubu gönderdiği tarihte gasp ve hırsızlık olaylarından tutuklandığını ve moralinin bozuk olduğunu belirtti. Ramazan Ö., "O psikolojiyle bu itirafı yaptım. Bizi de bu olaya gazinocu V.E.'nin azmettirdiğini iddia ettim. Ne ben ne de diğer sanıklar bu olayı işlemedi" dedi.


Hırsızlık ve gasp gibi çok çeşitli suçlar işlediğini aktaran Ramazan Ö., "Biz bu konuda profesyoneliz. Eve nereden girilir, nasıl mal kaldırılır biliriz. Cinayet işlemedik" diye konuştu.



"Bana rica etti kabul ettim"


İshak Ö. ise savunmasında, "Ramazan bana 'bu olayı biz işledik' diyelim, gazinocu V.E.'nin üzerine yıkalım' dedi. V.E. kız kardeşim hakkında ileri geri konuştuğu için intikam hırsıyla ricasını kabul ettim. Ben cinayet işleyecek olsam ağabeyimi tüfekle öldüren köydeki hasmımızı öldürürdüm. Cinayeti biz işlemedik" diye konuştu. Diğer tutuklu sanık Fatih Y. de olayla ilgisi olmadığını aktarırken, suçlamaları kabul etmediğini belirtti.



Tanık dinlenildi


Başka bir suçtan Isparta Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ahmet S. de duruşmada tanık sıfatıyla dinlendi. Sağlam, cezaevine girmeden önce sanıklardan İbrahim Ç.'nin 2 arkadaşıyla yanına geldiğini söylerken, "İbrahim cezaevinden çıktığını söyleyince ne suç işlediğini sordum. Bana Yaka'da bir adamı öldürüp karısının bileziklerini aldıklarını, sonra bunu Antalya Zeytinköy'de uyuşturucu ile takas ettiğini ama cinayetten yırtarak serbest kaldığını söyledi. Ben de savcılığa bu konuda dilekçe yazarak ihbar ettim" dedi.



"Benden intikam almak istiyor"


SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılan sanık İbrahim Ç. ise Ahmet S.'nin suçlamalarını kabul etmediğini belirtirken, "Bu adam yalan söylüyor. Bunun aleyhinde tanıklık yapıp tutuklanmasına neden olduğum için benden intikam almak istiyor. Ben doğrudan yana olan bir adamım. Doğruyu söyler kenara çekilirim, ne olursa olsun. Ben devletin adamıyım, jandarmaya ajanlık eden ve gördüğü her şeyi onlara anlatan biriyim. Basit bir hırsızlık suçu işlemiş bile olsam bu adama neden anlatayım" diye konuştu.


Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


#cinayet
#mahkeme
#sanık
9 yıl önce