|

Çipras'a Çanakkale'den davet var

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Yunanistan'da geçen 25 Ocak'taki genel seçimleri, lideri olduğu Syriza ile kazanarak Başbakanlık koltuğuna oturan Aleksis Çipras ve ekibine kutlama ve davet mektubu gönderdi.

Yeni Şafak
18:24 - 19/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:26 - 19/02/2015 Perşembe
DHA

Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, komşu ülke Yunanistan'dan gelen sevindirici sonucun, kendisi gibi solda düşünenler ve solda siyaset yapanlar için büyük bir umut ışığı olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Gökhan mektubunda şu ifadeleri kullanarak Çipras'ı Çanakkale'ye davet etti:


"Temsilcisi olduğunuz ideolojinin Başbakanlık görevine gelmenizle birlikte sergilediğiniz barışçıl, müzakereci, pozitif tavrınızın kısa zamanda tüm dünyada çok olumlu karşılıklar bulduğunu izliyoruz ve bu durumdan çok da memnuniyet duyuyoruz. Türkiye ve Yunanistan halklarının geçmişlerinden gelen derin tarihsel ve kültürel bağları var. Geleneklerimiz, göreneklerimiz, yemeklerimiz, şarkılarımız ne kadar da benziyor birbirine. Her ne kadar gelmiş geçmiş hükümetler, insanların aksine birbirine düşmanca davranmış olsalar da, bizler halkların kardeş olduğunu gayet iyi biliyor ve barış yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. Biz Çanakkaleliler kentimize barış ve özgürlüklerin kenti diyoruz. Sizi de yoğun programlarınız arasında Çanakkale'de görebilmek, zengin kültürel ve tarihi değerlerimizi tanıtabilmek amacıyla kentimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyar, saygılarımı sunarım."

 
#Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan
#CHP'li Ülgür Gökhan
#Ülgür Gökhan
#Yunanistan
#Çipras
#Çanakkale'ye davet
#Syriza
9 yıl önce