|

Cizre Savaş alanı gibi

Cizre’de iki mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi. Yasağın kalkmasıyla birlikte teröristlerin ilçede oluşturduğu tahribat da gün yüzüne çıktı. İlçede, öğrenci servisinin de bulunduğu çok sayıda araç hurdaya dönerken, roketatarların isabet ettiği birçok ev ve iş yerinde hasar oluştu. Operasyonda 5 PKK’lı öldürüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:36 - 26/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Şırnak Valiliği, Cizre'de komiser Umut Tuncay ile emniyetin sivil personeli Sabri Oğlak'ın şehit edilmesinin ardından Sur ile Yafes Mahallesi'nde dün saat 16.00'da sokağa çıkma yasağı ilan etti. Özel harekat polislerin de destek verdiği operasyonlarda zaman zaman teröristlerle sıcak çatışma yaşandı. Çatışmalarda örgüte ağır darbe vuruldu. Teröristlerin açtığı hendek ve barikatlar kaldırıldı.



5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ


Operasyonların bitirilmesinin ardından sokağa çıkma yasağı dün 06.00'da kaldırıldı. Şırnak Valiliği, operasyonlarda 5 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Öte yandan Cizre'de yasağın sona ermesiyle terör örgütü PKK mensuplarının ilçeye verdiği zarar da ortaya çıktı. Dün sabah evlerinden çıkan vatandaşlar, terörist saldırıların mahallelere verdiği zararı gördüklerinde şaşkınlık yaşadı. Teröristlerin kontak anahtarlarına el koyarak Yafes caddesini ulaşıma kapattıkları araçlardaki zarar, saldırıların boyutunu gözler önüne serdi.







ARAÇLAR ATEŞE VERİLDİ


Çatışmalar sırasında teröristlerin polis zırhlı araçlarının girişini engellemek için sürücülerinden kontak anahtarlarını gasp edip ana yollarda barikat olarak kullandığı çoğu öğrenci servisi yaklaşık 10 araç tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Köprü Caddesi ve Çamlıca bölgesinde yoğunlaşan çatışmalar sırasında barikat olarak kullanılan Cizre Belediyesi'ne ait bir itfaiye aracı da kullanılamaz hale geldi. Teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda ise birçok ev ve iş yerinde hasar oluştu. Yasağın sona erdiğinin duyurulmasının ardından kepenk açan esnaf iş yerlerini temizlemeye başladı.



İdil'de polise roketatar


Şırnak'ın İdil ilçesinde teröristlerin attığı roketatarın polis zırhlı aracına isabet etmesi sonucu bir polis memuru yaralandı. Alınan bilgiye göre, İdil ilçesi Turgut Özal Mahallesi çevre yolunda terör örgütü PKK mensuplarınca polis zırhlı aracına roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, zırhlı araçta bulunan bir polis memuru yaralandı. Yaralı polis memuru kaldırıldığı İdil Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.



Terör iflası






UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan tarihi surların ve tarihi yapının bulunduğu Sur ilçesinde terör esnafı da vurdu. Çözüm Süreci'nde turistlerin gözde mekanı olan ilçedeki saldırıları yaşamı ve ticareti felç etti.



30 YIL GERİYE GİTTİK


Çok sayıda ailenin göç ettiği ilçede esnaf siftah yapamaz hale geldi. PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle 200'ü aşkın esnaf kepenk kapattı. Çok sayıda esnaf ise ücretini ödeyemediği personeli işten çıkardı. Tarihi Hasanpaşa Hanı esnaflarından Ali Sait Özkan, "Olaylar nedeniyle 30 yıl geriye gittik" dedi. Esnaf Ahmet Çelik ise, "Biz de iflasa doğru gidiyoruz. Huzur olmayan yer de iş olmaz. Devletimize güveniyoruz" diye konuştu. Süleyman Yıldız, "Personel sayımızı yarı yarıya indirdik" dedi.







200 ESNAF KEPENK İNDİRDİ


Diyarbakır'da tarihi çarşılarıyla “alışverişin merkezi" olan Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle 200'ü aşkın esnaf kepenk kapattı. Siftah yapamaz hale gelen çok sayıda esnaf da kepenk kapatmanın eşiğinde.








#Şırnak Valiliği
#Cizre
#Umut Tuncay
#Sabri Oğlak
8 yıl önce