|

Cizre ve Sur'da 22 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 20, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı. Cizre'de etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 579'a, Sur'da ise 179'a yükseldi.

Yeni Şafak
12:44 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:28 - 10/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanlığından Cizre'deki operasyonlara ilişkin yapılan açıklamada, "20(5+15) bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (09 Şubat 2016 tarihli basın açıklamasında yer verilen 15 bölücü terör örgütü mensubu terörist bu rakama dahildir)" denildi.



12 terörist cesedi bulundu


Cizre'de bugün üç ayrı bölgede, daha önce etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 12 PKK'lı teröristin cesedi ele geçirildi.



Öte yandan ilçede, altı Kaleşnikof piyade tüfeği, beş şarjörü ile 435 fişeği, bir el bombası ve bir el telsizi ele geçirildi.



Sur'da 2 terörist öldürüldü


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise, 2 terörist öldürüldü. İlçede üç el yapımı patlayıcı imha edildi.



İdil'de mühimmat ele geçirildi

Şırnak'ın İdil ilçesinde, bölgede yapılan aramada, teröristlere ait bir Kannas keskin nişancı tüfeği, iki şarjörü ve 48 fişeği, 34 el bombası ve iki roket atar mühimmatı, 23 Kaleşnikof fişeği, üç gece görüş dürbünü, bir el dürbünü, 51 elektirikli fünye ve el yapımı patlayıcı için hazırlanmış saatli dört düzenek ele geçirildi.



Bitlis'te sığınak bulundu

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki operasyonda, tespit edilen iki el yapımı patlayıcı imha edildi. PKK'lı teröristlerce kullanılan bir sığınakta çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.



6 terörist teslim oldu

Kuzey Irak'taki PKK'lıların barınma alanlarından kaçan altı terörist, Silopi'de güvenlik güçlerine teslim oldu.




2 kişi tutuklandı

"Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan Hakkari'de bir, Şırnak'ta bir iş birlikçi yakalanarak tutuklandı.


#cizre
#sur
#terörist öldürüldü
8 yıl önce