|

CNN'deki FETÖ röportajında dikkat çeken tablo

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin mimarı FETÖ lideri Gülen, ABD'nin CNN kanalına konuştu. Hain girişimin arkasında olduğunu inkar eden teröristbaşının söyleşisinde ekranlara yansıya Diyarbakır'daki 4 Ayaklı Minare dikkat çekti.

Yeni Şafak
09:10 - 1/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:30 - 1/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD'nin Pensilvanya eyaletine yaşayan Gülen'e mikrofon uzatan CNN, teröristbaşının sözcülüğü yapmıştı.
ABD'nin Pensilvanya eyaletine yaşayan Gülen'e mikrofon uzatan CNN, teröristbaşının sözcülüğü yapmıştı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin geri püskürtülmesinin ardından teröristbaşı Fetullah Gülen, dünya medyasına verdiği röportajlarla kendisini aklama çalışıyor.



Daha önce BBC ve Reuters'ın da aralarında bulunduğu medya kuruluşlarına konuşan FETÖ liderinin son adresi ABD'nin CNN kanalı oldu. Amerikan CNN'e röportaj veren örgütün lideri Fethullah Gülen'in hemen yanında bulunan tablo dikkatlerden kaçmadı.



Haki cübbeli mesaj


Daha öncede Fetullahçı Terör Örgütü lideri Gülen'in söyleşi ve konuşmalarında gizli mesajlar verdiği ortaya çıkmıştı. Gülen'in ordudaki cuntacılara darbe girişimi sinyalini aylar önce verdiği iddia edilmişti. Bu iddiayı okurlarına sunan ABD'nin en çok satan gazetesi Wall Street Journal, MİT'in Gülen'in "haki cübbesini" fark ettiği ve FETÖ üyelerinin kriptolu yazışma sistemini de kırdığını ancak darbe olacağına dair net bir teşhis koyamadığını aktarmıştı. 1 Mart 2016'da Gülen haki bir cüppeyle vaaz verdiği YouTube videosunu analiz eden MİT uzmanları bunun ordudaki FETÖ'cülere bir mesaj olabileceğini değerlendirmişti.



Tahir Elçi orada katledilmişti


Diyarbakır Baro Başkan ı Tahir Elçi'nin önünde öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare, Sur'da yoğun çatışmaların yaşandığı alanlardan biriydi. Elçi, Diyarbakır'da çatışmaların kent merkezine yayılması üzerinde Suriçi'nde bulunan Dört Ayaklı Minare'nin korunması için basın açıklaması yapmıştı. Ancak Elçi, tarihi mirasın korunmasın istediği sırada yaşanan olaylarda öldürüldü. Tahir Elçi'nin ölümün ardından Sur'da 2 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş akabinde yoğun çatışmalar başlamıştı.








#FETÖ
#CNN
#Dört Ayaklı Minar
#Fetullah Gülen
#15 Temmuz
8 yıl önce