|

Çocuk katilleri

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde PKK'lı teröristler, hakim ve savcılarla emniyet mensuplarının oturduğu lojmanlara yönelik bombalı araçla saldırı düzenledi. Saldırıda, zabıt katibinin oğlu 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak ve Viranşehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışan mahalle bekçisi İbrahim Kete şehit oldu. 17 kişi de yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:31 - 18/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Viranşehir adliye lojmanına saldırı
Viranşehir adliye lojmanına saldırı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi dün akşam 20.45'te büyük bir patlamayla sarsıldı. Yenişehir Mahallesi'ndeki Adliye lojmanlarında meydana gelen patlama sonucu 11 yaşında Ahmet Oktay Günak ve Viranşehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışan mahalle bekçisi İbrahim Kete şehit oldu. Lojmanların bahçesine PKK'lı bir terörist tarafından park edilen bombalı aracın, uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 17 kişi de yaralandı.



Hayatını kaybeden Günak'ın lojmanlarda kalan bir zabıt katibinin oğlu olduğu öğrenildi.



Şiddetli patlama sırasında mahallede bulunan çok sayıda ev ile park halindeki araçlarda hasar oluştu. Evleri hasar gören vatandaşlar yakınlarının yanına yerleşmek zorunda kaldı.





TAKVİYE EKİPLER GİTTİ


Terör saldırısının ardından bölgeyi güvenlik çemberine alan polis ekipleri, olay yerinde inceleme başlattı. İki savcı da patlama bölgesine geldi. Terör saldırısının ardından Şanlıurfa ve çevre ilçelerden sevk edilen takviye polis ve sağlık ekibi de Viranşehir'e ulaştı. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, yaptığı açıklamada, aldıkları ilk bilgilere göre akşam saatlerinde 18-20 yaşlarında bir kişinin Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesine bomba yüklü bir aracı park ettiğini belirtti. Tuna, “Patlayıcı yüklü bir araç daha sonra uzaktan kumandayla patlatılarak lojmanlara yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Lojmanlar büyük ölçüde hasar görmüştür." diyen Tuna, “Saat 21.45 itibariyle Viranşehir Devlet Hastanesi'ne 16 yaralı vatandaşımız intikal ettirilmiş, bunlardan 11 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirmiş ve durumu ağır olan bir vatandaşımız ise il merkezine sevk edilmiştir" bilgisini paylaştı.





ERDOĞAN BİLGİ ALDI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Viranşehir'deki terör saldırısıyla ilgili Vali Güngör Azim Tuna'dan bilgi alarak, saldırıda hayatını kaybeden çocuğa Allah'tan rahmet, 15 yaralıya acil şifa dileğinde bulundu. Başbakan Binali Yıldırım da saldırıyla ilgili “Çocuk masumiyetini katleden terör örgütü helak olacak" ifadelerini kullandı.


#PKK
#Şanlıurfa
#Viranşehir
#Saldırı
7 yıl önce