|

Çocuklara camiyi böyle sevdirdi

İzmir’de yaz Kur’an kursunda görevli Nurettin Gültekin, hazırladığı etkinlikleri sosyal medyada paylaştı, camideki çaocuk sayısı kısa sürede ikiye katlandı. Gültekin, din eğitiminin yanısıra bilgi yarışmaları, satranç turnuvaları, geleneksel oyunlar ile tiyatro gösterileri düzenliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2017 Pazar
Güncelleme: 23:44 - 22/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Çocuklara camiyi böyle sevdirdi
​Çocuklara camiyi böyle sevdirdi

İzmir’in Tire ilçesinde yaz Kur’an Kursu’nda hazırladığı etkinlikleri sosyal medyada paylaşan din görevlisi Nurettin Gültekin, camideki çocuk sayısını kısa sürede ikiye katladı. Tire Müftülüğünün Lütfü Paşa Camii’nde hazırladığı Kur’an kursunda görev yapan Gültekin, çocukların ilgisini çekebilmek için din eğitiminin yanı sıra bilgi yarışmaları, futbol, voleybol ve satranç turnuvası, geleneksel oyunlar ile tiyatro gösterileri düzenliyor. Gültekin, etkinlikleri de sosyal medya hesabından paylaşıyor. Geçen ay başlayan eğitimdeki öğrenci sayısı, Gültekin’in sosyal medya paylaşımlarının da etkisiyle kısa sürede 30’dan 65’e çıktı.

MENDİL KAPMACA YERİNE TESPİH KAPMACA

Gültekin, “Kur’an dersimiz bitince çocuklarla sohbet ediyor, onların da görüşünü alıyorum. Cami bahçesinde yakan top, satranç, hentbol oynuyoruz. Geleneksel oyunlardan mendil kapmacayı tespih kapmaca yaptık. Saklambaç ise bizde camiyi öğretme şekli oldu. Su oyunları, basketbol, halat çekme, körebe de var” dedi. Çocukların yaş gruplarına göre oyunları seçtiğini ifade eden Gültekin, Hacivat-Karagöz ve Nasrettin Hoca etkinlikleri de düzenlediklerini dile getirdi.

YAZ BOYUNCA DEĞİL YIL BOYUNCA!

"Çocuğunu yaz Kur’an kursuna getiren bazı aileler, ‘Biz camiyi ve yaz Kur’an kurslarını böyle bilmiyorduk, ilk defa çocuğumu kursa gönderiyorum, sosyal medyadan fotoğrafları gördüm, bundan çok etkilendim’ diyerek çocuklarını bize teslim ediyor" diyen Gültekin, çocuklarla iletişimi sadece yaz döneminde değil yıl boyunca sürdürmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

#Nurettin Gültekin
#İzmir
7 yıl önce