|

Çocuklarımın hepsi bu vatana feda

FETÖ’nün darbe girişiminde Bayrampaşa’da cuntacıların silahından çıkan kurşunlar 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım’ı hayattan kopardı. Şehidin beyin ölümü gerçekleşince organları 5 kişiye hayat oldu. Halil İbrahim’in ailesi “Biz bu vatan için 15’lik şehidimizi toprağa gömdük. Beş çocuğumuz var, beşini de bu vatan uğruna vermeye hazırım” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:22 - 17/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Çocuklarımın hepsi bu vatana feda
​Çocuklarımın hepsi bu vatana feda

FETÖ’nün darbe girişiminde Bayrampaşa’da cuntacıların silahından çıkan kurşunlar 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım’ı hayattan kopardı. Şehidin beyin ölümü gerçekleşince organları 5 kişiye hayat oldu. Halil İbrahim’in ailesi aradan geçen bir yılı anlatarak, “Vatanın olmazsa mücadele edeceğin hiçbir şey kalmaz. Biz vatanımız ve onurumuz için 15 yaşındaki oğlumuzu şehit verdik” dedi.

KURŞUN BAŞINA GELDİ

Baba Bahattin Yıldırım darbe girişimini televizyondan izlediği hiç düşünmeden oğlu Halil İbrahim Yıldırım ile çevik kuvvet binasına doğru yola çıktı. Olay yerine yaklaşık 1 kilometre kala cuntacıların çıkan hain kurşunlar Halil İbrahim’in başına isabet ederek 15’lik şehidi babasından ayırdı. Şehit babası Yıldırım yaşanan o kanlı geceyi ve oğlundan ayrı geçen bir yılı Yeni Şafak’a anlattı. Devletimizin bütünlüğü için sokaklara döküldük diyen Yıldırım, “Biz bu vatan için 15’lik şehidimizi toprağa gömdük. Beş çocuğumuz beşini de bu vatan uğruna vermeye hazırım” dedi.


BİRDEN YERE YIĞILDI

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Binası’nın önüne doğru ilerlediklerini söleyen Yıldırım, “ Çevik kuvvete 1 km kala oğlum yere yığıldı. Ne oldu oğlum demeye kalmadan başından kan aktığını gördüm. İlk önce vurulduğunu anlamadım. Olay yerinden geçen bir araçla hastaneye götürdüm. İlk müdahale yapıldı ancak beyin ölümünün gerçekleştiği söylendi” dedi.

5 kişiye
hayat verdi

Milli mücadele için oğlunun şehit olduğunu ve beyin ölümü gerçekleştiği için tüm organlarını bağışladıklarını söyleyen Yıldırım, “Oğlum devleti ve milleti için canını hiç düşünmeden feda etti. Beyin ölümü gerçekleştiği için doktorlar organlarını bağışlamak ister misiniz diye sordular. Biz de ailecek kabul ettik. Oğlumun böbreğini, karaciğerini, kalbini ve kornealarını bağışladık. O organlar 5 kişiye hayat verdi. Yavrumun diğer bedenlerde yaşadığını bilmek ve başka insanları kurtardığını görmekten dolayı gurur duyuyorum. Vatan için toprağa bir çocuk verdim ancak oğlumun organları 5 kişiye umut oldu” diye konuştu.

#FETÖ
#Bahattin Yıldırım
7 yıl önce