|

'Çocuklarımızın elinden tutup camilere getireceğiz'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, "Efendimizden bize gelen bu emaneti en güzel bir şekilde yerine getireceğiz, okuyan, Kur'an'a bağlı olan, Kur'an-ı öğrenen, onu anlamaya çalışan ve onu anlamak için başka ilimler yapan başka kitaplar okuyan bir nesle sahip olmamız gerekiyor" dedi.

Yeni Şafak
22:35 - 29/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:45 - 29/11/2017 Çarşamba
AA
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Efendimizden bize gelen bu emaneti en güzel bir şekilde yerine getireceğiz, okuyan Kur'an'a bağlı olan, Kur'an-ı öğrenen, onu anlamaya çalışan ve onu anlamak için başka ilimler yapan, başka kitaplar okuyan bir nesle sahip olmamız gerekiyor." dedi.

Mevlit Kandili dolayısıyla Melike Hatun, Hacı Bayram-ı Veli ve Ahmet Hamdi Akseki camilerinin de aralarında bulunduğu birçok camide mevlit okundu, dualar edildi.

Melike Hatun Camisi'nde gerçekleştirilen programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hazreti Muhammed'in doğumunun anlamına dair mesajlar verdi.

Hazreti Peygambere salat ve selam eden Erbaş, "Büyük bir mesaj geldi dünyaya, ilim-hikmet, bilgi-irfan mesajı ilk vahiyle duyuruldu bütün dünyaya, ilk vahiyle verilen bu mesaj bilgi-hikmet, ilim-irfan medeniyetinin itici gücü oldu. Nitekim bu itici güç, Yesrib'i Medine-i Münevvere yaptı. Daha önce Yesrib idi oranın adı. Allah resulü efendimiz, rabbimden almış olduğu vahiyle önce Medine-i Münevvere haline getirdi, aydınlanmış hale getirdi, oradaki ışık önce Medine'nin diğer yerlerine, etrafına, oradan da bütün dünyaya yayıldı. 13 yıl Mekke-i Mükerreme'yi aydınlattı, 10 yıl Medine-i Münevvere'yi aydınlattı Sevgili Peygamberimiz." diye konuştu.

"Biz de çocuklarımızın elinden tutup camilere getireceğiz"

Bedir Savaşı'nda esir alınan kişilerden her birinin, 10 Müslüman'a okuma yazma öğretmesinin karşılığında serbest bırakıldıklarını hatırlatan Prof. Dr. Erbaş, "Böyle bir karar çıkmıştı Hazreti Peygamber tarafından, bizler de okumaya, bilgiye, ilim ve hikmete bilim ile irfana önem vereceğiz. Efendimizden bize gelen bu emaneti en güzel bir şekilde yerine getireceğiz, okuyan Kur'an'a bağlı olan, Kur'an-ı öğrenen, onu anlamaya çalışan ve onu anlamak için başka ilimler yapan, başka kitaplar okuyan bir nesle sahip olmamız gerekiyor." dedi.

Erbaş, "Onun insanlığa kazandırdığı zenginlikleri, değerleri yeniden hatırlamak ve hayata geçirmek için önce kendimiz yaşamak, onun güzel ahlakıyla ahlaklanmak ve bütün insanların onun güzel ahlakıyla ahlaklanması için elimizden gelen gayreti göstermek için onu anıyoruz." ifadelerini kullandı.

  • Peygamber'in, Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin'in elinden tutup Mescid-i Nebevi'ye beraber gittiklerini anlatan Prof. Dr. Erbaş, "Biz de çocuklarımızın elinden tutup camilere getireceğiz. Camileri çocuksuz bırakmayacağız. Camilerimizi çocuk sesinden mahrum bırakmayacağız. Arkada çocuk sesleriyle kılınan namaz, hiçbir ses olmadan, çocuk sesi olmadan kılınan namazdan daha makbuldür diye düşünüyorum." dedi.

Peygamber'in "Size iki şey bırakıyorum, bunlara uyduğunuz takdirde asla ve asla yolunuzu sapıtmazsınız. Bunlardan birinci Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim, ikincisi de resulünün sünneti" buyurduğunu söyleyen Erbaş, "Rabb'im kitabından ve sünnetinden hiçbir zaman bizleri uzak bırakmasın. Mevlid-i Nebi geceniz mübarek olsun, hepinize hayırlı olsun." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş'ın konuşmasının ardından mevlit okundu. Programın sonunda camiden çıkan vatandaşlara, lokum, kandil simidi ve çay ikram edildi.



#Ali Erbaş
#Melike Hatun Camii
#Mevlid Gecesi
#Ankara
6 yıl önce