|

Çöpçatan profesör yakalandı

Erzurum’daki FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nesrin Gürsan’ın, cemaat içinde ‘katalog evlendirme programını’ organize ettiği belirlendi. Gürsan suçlamayı kabul etmedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 01:15 - 5/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, başhekim olan eşiyle birlikte tutuklanan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nesrin Gürsan'ın, cemaat yapılanması içerisinde 'katalog evlendirme programını' organize ettiği belirlendi. Nesrin Gürsan'ın evinde yapılan aramada 'muhterem efendim' ibareli Fetullah Gülen imzalı bayram mesajı, kadın ve erkeklerin fotoğraflarının yer aldığı bir katalog ile Gülen'e ait CD ve kitaplar ele geçirildi. Evli 2 çocuk annesi Prof. Dr. Nesrin Gürsan, savcılık ve hakimlik sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. Yaklaşık 12 yıl önce kızını ilkokula yazdırırken araştırma yaptığını, en iyi okul olduğu için çocuğunu cemaate bağlı Özel Aziziye okullarına verdiğini, cemaatle bu vesile ile tanıştığını anlattı.



ZAMAN AYIRAMAM, DEDİ


1'nci Sulh Ceza Hakimi Prof. Dr. Nesrin Gürsan'a, cemaatin evlendirme programını organize edip etmediğini sorduğunda Gürsan şöyle cevap verdi: “Evlendirme programlarını organize etmem mümkün değil. Çalışma hayatım çok fazla yoğun. Çocuklarıma bile yetecek zaman ayıramıyorum. Böyle bir şeye girişmem. Evlilik ile ilgili düşüncem sadece aile ortamında sorulduğunda görüş bildiririm. Kimsenin kalbini bilmiyorum. Aile içi görüşler sorulduğunda sadece fikir beyan etmişimdir. Böyle organizasyonlara girmeye vaktim yoktur.” Sulh Ceza Hakimliği, Prof. Dr. Nesrin Gürsan'ı, 'kaçma ihtimali bulunduğu' gerekçesi ile tutukladı.


#FETÖ
#Nesrin Gürsan
#Erzurum
8 yıl önce