|

Çözüm sürecini yeni baştan ele alacağız

Başbakan Yardımcısı Arınç, “Çözüm Süreci’nin Türkiye için olmazsa olmaz bir sonuç olduğuna inanıyoruz ama varacağı noktayla işi yeni baştan ele almaya mecburuz” dedi. Arınç, HDP içinde şiddeti ve terör örgütünü reddeden vekillere görev düştüğünü belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 4/08/2015 Salı
Güncelleme: 21:00 - 3/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, NTV'de katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Türkiye içinde de Çözüm Süreci'ni bitirmek isteyenler bulunduğunu belirten Arınç, birçok olaya rağmen hükümetin süreci sürdürmek için sabırlı davrandığını dile getirdi. Süreci terör örgütünün sonlandırdığını belirten Arınç, HDP'nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini söyledi.



HDP AÇIKÇA TAVIR ALMALI


Arınç, şöyle devam etti: “(HDP'nin) 'Bu süreçte senin silah bırakman, Türkiye'yi terk etmen gerekirdi. Sen silah bırakmadıkça biz bu Çözüm Süreci'ni götüremeyiz' demesi lazım. Bunu dediği zaman biz süreci kaldığı yerden, daha rasyonel ve bugüne kadarki tecrübelerimiz ışığında 'yok artık böyle değil, şöyle olacak, gel bakalım' deme imkanına sahip olacağız. Çözüm Süreci'nin Türkiye için olmazsa olmaz bir sonuç olduğuna inanıyoruz.”



GÖREV ONLARA DÜŞÜYOR


Arınç, “HDP aldığı oyu iyi kullanmak zorunda. Çünkü HDP içinde şiddeti ve terör örgütünü reddeden pek çok milletvekili olduğunu biliyorum. Şimdi görev onlara düşüyor. HDP içinde ağırlıklarını koymak suretiyle parti ile örgüt arasına kalın bir duvar çekebilirlerse biz yine elbette bir partner olarak HDP'den Çözüm Süreci'nde istifade etmek isteriz” diye konuştu.



Terör örgütünün bu süreçte sinsi davrandığını söyleyen Arınç, "Ama 78 milyonun, Türkiye'nin hatırına bir gün bu iş çözülecek diye ümitle bekledik. Hangi partiyle koalisyon kuracaksak kuralım Çözüm Süreci masada olacak ama ismi dahil,


yöntemleriyle, varacağı noktayla işi baştan ele almaya mecburuz” dedi.


#Çözüm Süreci
#koalisyon
#bülent arınç
9 yıl önce