|

Çukurca bozgunu

Hakkari Çukurca’da kar ve sisli havayı fırsat bilen teröristler sabah saatlerinde 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı’na sızmaya çalıştı. Nöbetçi askerlerin fark ettiği teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 20 PKK’lı öldürüldü. Teröristlerin ateşinde ise 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:18 - 3/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde bulunan 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Güven Dağı Üs Bölgesindeki çatışma, dün sabah saat 06.40'da çıktı. Yoğun kar yağışı ve sisi fırsat bilerek sızmak isteyen teröristleri nöbetteki askerler fark etti. Bunun üzerine çıkan çatışmada ilk ateş sırasında 3 asker şehit olurken, 6 asker yaralandı.



TERÖRİSTLERE ÖLÜM YAĞDI


Hakkari kırsalında güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarda, 20 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Hakkari'nin Çukurca ilçesi 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasında yer alan Güven Dağı Üs Bölgesi'nde sabah saatlerinde teröristlerce açılan ateşle çatışma çıktı. Açılan ilk ateş sonucunda 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Teröristler, yoğun kar ve sisten faydalanarak söz konusu bölgeye yaklaştı.



OBÜSLER PKK'YI VURDU


Saldırı ve sızma girişimine karşı ilk anda bölgede konuşlu 203 milimetre obüs ve Fırtına obüsleriyle anında ateş altına alınan teröristler, bölgeden kaçmaya başladı. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar ile de ateş altına alınan teröristlerden ilk tespitlere göre 11'i öldü, 9'u da ağır yaralandı. Ağır kış şartlarına rağmen bölgedeki operasyonlar sürüyor.







SİLAHLARINI ALIN YARALILARI BIRAKIN


Güvenlik güçleri, panik halinde kaçan teröristlerin telsiz görüşmelerine de ulaştı. Buna göre kaçan teröristler, üstlerinden “ağır yaralı 9 teröristin, silahları alınarak bulundukları yerde bırakılması” talimatını aldı. Öte yandan, Şemdinli bölgesindeki topçu birliklerince Irak'ın kuzeyindeki Hakurk'a yapılan topçu atışları sonucunda da 4 terörist etkisiz hale getirildi. Atışların ardından telsizle, sözde Hakurk eyaleti sorumlusuna bilgi veren teröristler, “Çekdar, Yılmaz, Tolhildan ve Eriş” kod adlı teröristlerin öldüğünü söyledi. Telsiz konuşmalarında ayrıca yaralılar olduğu da söylendi ancak sayı verilmedi.



3 ŞEHRE ATEŞ DÜŞTÜ


Çatışmada şehit düşen, sözleşmeli er Özgür Mutlu'nun (23) acı haberi, Kırıkkale'de yakınlarını gözyaşına boğdu. 20 yaşındaki Piyade sözleşmeli er Servet Tomak'ın da, Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde oturan ailesine acı haber verildi. Sözleşmeli er Emre Şahin'in acı haberi ise memleketi Çorum'daki ailesine ulaştı.



Bir ayda 317 PKK'lı etkisiz


Kasım ayında PKK'lı 317 terörist etkisiz hale getirildi. Ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen, çocuk, genç ve yaşlı ayırt etmeksizin saldırılarında sivilleri hedef alan PKK'lı teröristlere karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğünün amansız takibi devam ediyor. Kasım ayındaki operasyonlarda 317 PKK'lı terörist (275 ölü, 19 teslim, 23 yakalanan) etkisiz hale getirildi. PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik olmak üzere pek çok ilde 1-30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda da 560 zanlı gözaltına alındı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Sebahat Tuncel, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile HDP'li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 367 zanlı yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklandı.


#Hakkari
#Şehit
#PKK
7 yıl önce