|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bakanlıklardan yol haritası isteyeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'deki NATO toplantısı öncesi değerlendirmelerde bulundu. Kabine değişikliği sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm bakanlıklardan yol haritası isteyeceğim. Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti'de kuracağım ekiplerle bu haritayı takibe alacağız" dedi.

Yeni Şafak
16:48 - 24/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:05 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki NATO toplantısı öncesi Ankara'da değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Klasik tehditlerin yanı sıra, malum mülteci krizi, siber saldırılar, tüm dünyayı kasıp kavurduğu bir dönemdeyiz.

Tüm bunlar bizim de ulusal güvenliğimizi ciddi şekilde tehdit ediyor. Terör bu tehditler arasında en önemli olanı.

Bilhassa NATO müttefiklerinin tam bir dayanışma ve işbirliği içinde olması zorunludur. NATO'nun dayanışmasını devam ettirmesi gerekiyor. Anlık istihbarat paylaşımı şart. Brüksel'de bu konuları ele alacağız. Ayrıca bazı devlet başkanlarıyla ikili görüşmeler yapacağım. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşeceğim.

İki ekip kuracağız

Ziyaret sonrası MYK için görüşmelerim olacak. Binali Bey ile durumu değerlendireceğiz. Tüm bakan arkadaşlarımdan yıl sonuna kadar devam edecek bir yol haritasını isteyeceğim. Bizim önümüze bu yol haritasını koymalılar. Bu 2019'a kadar sürecek bir harita.

Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti'de kuracağım ekiplerimle Bakanlıkların haritalarını yakın takibe alacağız.


Haftalık grup toplantılarını yapacağız.


AB'yle konuşacağız

54 yıl oldu AB neyi bekliyor?AB şunu bekliyor Türkiye kendisi çekilsin.. Bizde görüşmelerde bunu söyleyeceğiz. Avrupa Birliği bizim olmazsa olmazımız değil bunu konuşacağız.

(Avusturya için) Bloke eden bloke olur.

  • Türkiye'nin Avusturya'nın NATO ülkeleriyle ortak eğitim programlarına katılmasını veto edeceği yönündeki iddialar gündeme gelmişti.

Kavurmacı sorusuna yanıt

Siyasette FETÖ temizliğinin yapılmadığını iddia eden bunu ispatlamalı. Kimse bu söylemeli. Belediye Başkanı'nın damadını söylüyorsan, buna yargı karar verecek. Denetimli serbestlik kararı verildi. Bu yargı ile ilgili bir durum. AK Parti'ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil."

#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce