|

Cumhurbaşkanı Erdoğan Börü ailesiyle görüştü: Hesabı sorulacak

Diyarbakır'da Sivil Toplum Kuruluşları'nın temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 yaşında kurban eti dağıtan Yasin Börü'yü katlettiler. Vicdan diye bir şey yok. İntikamı alınacaktır" dedi.

Yeni Şafak
18:57 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:17 - 28/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütünün desteklediği malum partinin eş başkanlarından bir tanesi benim Kürt kardeşlerimi sokağa döktü. 53 vatandaşımız burada öldürüldü mü? Bunların içerisinde 15-16 yaşındaki Yasin Börü de var mıydı? Neydi onların günahı, suçu neydi? 3. kattan 15-16 yaşında bir genci atacaksın, sonra da üzerinden geçmek suretiyle, çiğneyerek vahşeti işleyeceksin. Senin gibi düşünmediği için. Ben buradan da sesleniyorum. Ey yargı üzerine düşen görevi yapacaksın. Eğer yargı üzerine düşen görevi yapmıyorsa, tarih bunun hesabını sorar. Biliyorsunuz, 'Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz' hükmü var. Bu hüküm bir gün gelecek yakanıza yapışacak. Bundan kaçış yok" diye konuştu.





Erdoğan'ın, Yasin Börü'nün annesi Hatice, babası Fikri Börü ile aynı olayda hayatlarını kaybeden HASAN Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz ve Hüseyin Dadak'ın babası Öztekin Dakak ile basına kapalı bir süre görüştükten sonra otelden ayrıldı.



#Diyarbakır
#STK
#Yasin Börü
8 yıl önce