|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fahiş fiyat artışlarıyla bizzat ilgileneceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareketi öncesi açıklamalarda bulundu. Gıda ve kira fiyatlarındaki artışla ilgili net mesajlar veren Erdoğan, bu konuyla bizzat ilgileneceğini ifade ederek, "Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz" dedi.

11:43 - 19/09/2021 dimanche
Güncelleme: 13:39 - 19/09/2021 dimanche
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye hareket etti. Erdoğan, ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

AMERİKA PROGRAMI

Çok sayıda devlet ve hükümet başkanı ile ikili görüşmem olacak. Türk ve Amerikan iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geleceğim.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞI


Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz.

Özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye'de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık

Zincir marketler başta olmak üzere denetimleri ciddi şekilde sürdürerek buralardaki fiyat farklılıklarını ortadan kaldıracağız. ABD dönüşü bizzat ben ilgileneceğim.


SEÇİM YASASI DEĞİŞİKLİĞİ

Amacımız Türkiye'nin beklediği sistemi yakalamak. Teklifi, Meclis açıldığında uzatmadan göndereceğiz. Dilerim 2023 seçimlerine çok farklı şekilde girelim.

ERMENİSTAN'IN KORİDOR AÇIKLAMASI

Biz görüşmelere kapalı değiliz. Olumlu yaklaşımlarla adım atmaları lazım. Ermenistan Başbakanı Paşinyan benimle görüşmek ve diyalog kurmak için Gürcistan Başbakan'ı ile mesaj gönderdi.


MİÇOTAKİS'İN GÖÇMEN SÖZLERİ

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ABD'de görüşeceğiz. Türkiye kimsenin kapı kulu değildir. Atılması gereken adımları karşımızdakilerden görmemiz lazım. Eğer görmezsek gereken kararı alır ve ona göre de adımları atarız.

#cumhurbaşkanı
#recep tayyip erdoğan
#abd
#basın toplantısı
#atatürk havalimanı
il y a 3 ans