|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgal devletidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1967'de başlayan Kudüs işgaline haritaları göstererek "İsrail bir işgal devletidir. Şu anda polisiyle bütün gençleri, çocukları terör estirerek vuruyor. F-16'larıyla Gazze'ye, bir taraftan Filistin'e saldırıyorlar" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Yeni Şafak
15:59 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:11 - 9/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen İnovasyon ve Girişimcilik Haftası Kapanış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, ABD’nin Kudüs kararı ile ilgili, “Hiçbir ülke pazusuna güvenerek uluslararası hukuku yok sayamaz” dedi. Erdoğan, 1967'de başlayan Kudüs işgaline haritaları göstererek sert eleştirilerde bulundu.

İsrail bir işgal devletidir

Bu açıklama en büyük darbeyi Amerika'nın da üyesi olduğu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne vurmuştur. Tarih dünde kalırsa yazık, tarihi geleceğe taşımak çok önemli. Amerika'nın da altında imzası olduğu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında aldığı 478 sayılı kararını son açıklamayla Amerika yok saymıştır. Böyle bir şey olabilir mi? Altında imzan var ve bugüne gelmiş bu iş, şimdi ise sen bu imzayı inkar diyorsun. Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinin dahi dikkate almadığı, itibar etmediği bir Birleşmiş Milletler'in diğer ülkeler nezdinde itibarı ve inandırıcılığı olamaz. Hiç kimse hukukun üstünde değildir.


İsrail bir işgal devletidir. Şu anda polisiyle bütün oradaki gençleri, çocukları adeta terör estirerek vuruyorlar, F16'larıyla Gazze'ye saldırıyorlar. Bir taraftan Filistin'e saldırıyorlar. Niye? Ben güçlüyüm.

Kudüs'ün kaderi 1967'den beri hiçbir hukuk, ahlak tanımadan Filistinlilerin topraklarını gasbeden işgalci bir devletin ellerine bırakılamaz. Bunun adı kuzuyu vahşi bir kurda teslim etmek olur. Kudüs bizim göz bebeğimizdir. Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Kudüs bizim için bir kırmızı çizgidir, bu böyle bilinsin



#Recep Tayyip Erdoğan
#Kudüs
6 yıl önce