|

Erdoğan: Hüsrana uğradılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yıl töreninde açıklamalarda bulundu. Eğitim alanındaki yatırımlara değinen Erdoğan, "Ancak istediğimiz dönüşü alabildiğimizi söylemek mümkün değil" dedi. Cumhurbaşkanı ayrıca ekonomik gelişmelere ilişkin "Biz sağlam durunca, ellerini ovuşturanlar da her zamanki gibi hüsrana uğradı" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
12:41 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 12:55 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yıl töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:


"Bugün içinde bulunduğumuz eğitim kurumları çok eski bir tarihi birikim üzerine kurulmuştur.

  • Çok önemli yatırımlar yaptık eğitim alanında. Ancak istediğimiz dönüşü alabildiğimizi söylemek mümkün değil. Moldova dönüşünde Milli Eğitim Bakanımız ile bu konuları yol boyunca konuştuk. Geleceğe dair umudum arttı.

"Yeni bir şahlanışa geçeceğiz"

Eğitimi hem içerik hem sistem olarak daha ileri bir noktaya taşımak için çalışacağız. Önümüzdeki dönemde eğitimde atacağımız adımlarla yeni bir şahlanışa geçeceğiz.

  • Nitelik olarak sıkıntı olsa da nicelik olarak iyiyiz. Ben 10 yıl sonra çok daha iyi bir noktada olacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki dönemde yürütme olarak bizi, akademi olarak sizi, aynı şekilde özel sektörümüzü zorlu bir süreç bizleri bekliyor.

Organize sanayi bölgeleriyle okulları bir araya getirmeye kararlıyız. Teorik-pratik buluşmasını bu alanlarda gerçekleştireceğiz.

Yıllarca kendi iç kavgalarımızla o kadar çok enerji tükettik ki ülke olarak, kendimizi ileriye taşıyacak adımları atamadık.

Başımıza hangi bela musallat edilirse edilsin, biz yolumuzdan sapmadık. Bir yandan bu belayı defetmekle uğraştık, diğer yanda devrim niteliğinde işlere imza attı.


Ekonomi krizle Türkiye'yi dize getirebileceğini düşünenler, biz sağlam durunca, ellerini ovuşturanlar da her zamanki gibi hüsrana uğradı.

İman; tekeden süt çıkarır

  • Daha düne kadar teröristlerle kendi içimizdeki teröristlerle uğraşmakta zorlanırken, dünyanın neresinde olursa olsun onlarla mücadele başlattık. İnlerine gireceğiz dedik, girdik. Bazen F-16'larla bazen yerli SİHA'larla biz bu işleri hallediyoruz. Nereden nereye geldik. İman öyle bir şeydir ki, tekeden süt çıkarır.
  • Herkesin sırtını döndüğü Suriye'de bugün halen umut varsa bu Türkiye'nin sayesindedir.

Bugün İzmir'de açılışını gerçekleştireceğimiz tesis, Türkiye'nin ekonomideki yumuşak karnı olarak görülen enerji harcamaları noktasında da önemli bir dönüm noktası olacaktır.

Bu duygularla bir kez daha yeni akademik yılın hocalarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."


#Cumhurbaşkanı
#İzmir
#Recep Tayyip Erdoğan
5 yıl önce