|

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kançılarya binası açtı

Belçika'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği'nin yenilenen ve Dışişleri'ne bağlı resmi ve diplomatik misyon ile bulunan personelin çalışma ofislerinin bulunduğu Kançılarya binasının açılış törenine katıldı.

Yeni Şafak
18:05 - 6/10/2015 Salı
Güncelleme: 08:19 - 7/10/2015 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törendeki konuşmasında, gerek büyükelçilik binasının gerekse başkonsolosluğun restorasyonuyla ilgili çalışmanın iki yılda bittiğini belirterek, artık buradaki hizmetlerin huzurlu ve rahat bir şekilde verilebileceğini söyledi.



Belçika'da ve özellikle Brüksel'de yaşayan vatandaşların artık daha rahatlıkla hizmet alacaklarına işaret eden Erdoğan, hizmetlerin seri olmasıyla gidiş gelişlerin de rahat olacağını söyledi.



Dışişleri Bakanlığı mensuplarını ve yüklenici firmayı kutlayan Erdoğan, "Bundan sonraki hizmet süreci için de hizmet binasının başarılarla dolu bir geleceğe imza atmasını temenni ediyorum" dedi.



Törene, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, AB Bakanı Beril Dedeoğlu, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel, Türkiye'nin NATO Daimi Büyükelçisi Mehmet Fatih Ceylan, Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy ve davetliler katıldı.



Erdoğan ve bakanlar, temsili kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi.



Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilikte, Kanal Avrupa Genel Koordinatörü Seran Sargur ile iç mimar Eda Altunalev'in nikahında şahitlik yaptı.








Kançılarya binası nedir?

Ülkelerin Dışişleri'ne bağlı resmi ve diplomatik misyon ile başka bir ülkede bulunan personelin çalışma ofislerinin bulunduğu yapılar, Kançılarya binası olarak anılır.


#​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#belçika
#Kançılarya binası
8 yıl önce