|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorumlu aranıyorsa Almanya'dır

Alman Başbakan Merkel'in 'Gümrük Birliği' açıklamasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sorumlu aranıyorsa Almanya'dır. Akıl vermeyi bıraksınlar" dedi. Almanya'da yapılacak seçimlere işaret eden Cumhurbaşkanı gurbetçilere seslenerek, "Ne Hristiyan Demokratları, ne SDP'yi ne Yeşilleri. Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır. Sakın desteklemeyin" diye konuştu.

Yeni Şafak
14:20 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 15:20 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. (Fotoğraf: Arşiv)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. (Fotoğraf: Arşiv)

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı çıkışı gazetecilere açıklama yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Almanya Avrupa Birliği müktesebatına uymayan ülke konumuna düşmüştür. Sorumlu aranıyorsa Almanya'dır.

"Türk düşmanlarını desteklemeyin"

Almanya şu anda işte 25-30 gün sonra yapılacak olan seçim için adeta SPD ve Hristiyan Demokratlar olarak 'Türkiye'yi ne kadar hırpalarsak o kadar içeride fazla oy alırız' havasına düşmüşlerdir. Ben de Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki sakın bir yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. Ne Hristiyan Demokratları ne SPD'yi ne Yeşilleri. Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır. Orada şu anda Türkiye'ye karşı düşmanlık yapmayan siyasi partilere gerekli desteği verin. Birinci parti, ikinci parti olmaları önemli değil, onlara verin. Çünkü bu bir yerde artık Almanya'da yaşayan tüm vatandaşlarımın bir onur mücadelesidir.

Avrupa Birliği müktesebatıyla ilgili Almanya'nın aklına ihtiyacımız yok.




Bunlar bizi sürekli
tehdit
ediyorlar. Benim, arkadaşlarımızın korkusu söz konusu değil. Bu işin içerisinden muzaffer olarak çıkacağız. Biz bu yola başka türlü çıktık.

Barselona'daki terör saldırısı

Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. DEAŞ'ı lanetliyoruz ve onlara karşı içeride ve dışarıda çok ciddi bir mücadele veriyoruz. Biz sadece Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı orada etkisiz hale getirdik. Fakat Batı maalesef DEAŞ'a karşı aynı kararlılıkla adım atmıyor.

Almanya'ya 'Adil Öksüz' notası

Biz şu anda üzerimize düşen diplomatik görevi yapıyoruz. Notamızı verdik ve Almanya'dan bu konuda gerekli adımı atmasını istiyoruz. Almanya kendi vatandaşlarını bizden isterken nasıl farklı bir tutum sergiliyorsa, biz de şu anda orada bulunan teröristi istiyoruz. Onlar suçluyu istiyor, biz teröristi istiyoruz. 4 bin 500 dosyayı ben sayın Merkel'e verdim ama bunlardan bize herhangi bir olumlu dönüş olmadı. Şu anda onların burada 3-5 tane tutuklusu var. Sürekli onları istiyorlar. Kusura bakmasınlar. Onların yargısı varsa bizim de yargımız var.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın kızı

Canan Aybüke adı. Kızım koydu adını eşiyle beraber. Altıncı torunum. Allah'ıma dua ediyorum, bunların sayısı inşallah çoğalsın. Tabii darısı sizin de başınıza. Hem evlat olarak hem de torun olarak."

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce