|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küfredecek kadar alçaldılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin TBMM grup toplantısında hakaret içeren sloganlara ilişkin "Cumhurbaşkanına ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok, bunlarda haysiyet diye bir şey yok" ifadelerini kullandı. PKK terör örgütünün harabeye çevirdiği şehirlerin kısa zaman yeniden inşa edileceğini belirten Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

Yeni Şafak
15:08 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 16:32 - 27/05/2016 Cuma
Yeni Şafak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 24 Mayıs'taki grup toplantısındaki konuşması sırasında, bir grup CHP'linin alkışlar eşliğinde slogan atarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmişti.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 24 Mayıs'taki grup toplantısındaki konuşması sırasında, bir grup CHP'linin alkışlar eşliğinde slogan atarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılmak için geldiği Kırşehir'de Cuma namazını Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nde kıldı. Erdoğan'ı, cami önünde bekleyen vatandaşlar sevgi gösterileriyle karşıladı.



Cuma namazının ardından, kendisini çay içmeye davet eden bir aileyi de ziyaret eden Erdoğan buradan Ahilik Haftası kutlama törenlerinin yapıldığı Ahi Evran Külliyesi'ne geçti. Erdoğan, Ahilik Haftası kutlamalarında gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.



CHP'nin TBMM grup toplantısında hakaret içeren sloganları "Cumhurbaşkanına ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar" ifadeleriyle eleştirdi. Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti'nde de esnaf ve sanatkarımız toplumun ana omurgası olmayı sürdürüyor. Bu anlayışı yeni nesillere ne kadar güçlü aktarabilirsek geleceğimize de o derece güvenle bakarız. Tarihinden ve geleneklerinden kopan milletler rüzgarın önünde savrulan kuru yapraklar gibi sürüklenmeye mahkumdur" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Selçuklu ve Osmanlı'da olduğu gibi Türkiye'de de esnaf ve sanatkarlarımız toplumun ana omurgası olmayı sürdürüyor. Ecdadımızın, Anadolu'yu yurt yapmasına yardımcı olmak için tarihin gördüğü en önemli sivil toplum örgütü ahilere sıkı sıkı sahip çıkan Kırşehirlilere şükranlarımı sunuyorum.





"Türkiye
sınırlarından ibaret bir ülke değildir

"



Terörle mücadelede ülkemizin her şehri gibi Kırşehir de şehitler verdi. Biz bugüne kadar hiçbir faninin önünde eğilmedik. Biz sadece rükuda Rabbimizin önünde eğildik. Bundan sonra da hiçbir faninin önünde eğilmeyeceğiz. Bize de yakışan budur, olması gereken budur.



Türkiye, sadece mevcut sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Türkiye aynı zamanda kendisini bu millete, bu tarihe, bu medeniyete ait hisseden herkesin umudunun adıdır. Biz, kalbini ve umudunu bize bağlamış kardeşlerimizin sadece geçmişi değil aynı zamanda geleceğiyiz.



"Cumhurbaşkanına
küfredecek kadar alçaldılar

"



Bizim hayata geçirdiğimiz projeleri bunlar hayal dahi edemezler, farkımız bu. Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi'nde Cumhurbaşkanına ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok, bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır, bunlar kan emicidir, kan. Küfredecek kadar alçalanlara ben diyecek bir şey bulamıyorum bunlara gereken bedeli milletim ödetecektir. Bunlar parlamento içinde siyasi terör estiriyorlar. Dokunulmazlıklarla ilgili birinci ve ikinci turda kaçamak yaptılar. Üçüncü turda bir kısmı geldi bu milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması değil sadece fezlekelerle ilgili.



"Er ya da geç bunlar yargılanacaktılar"


Yargı fezlekeleri parlamentoya gönderdi. Dört siyasi parti için bu karar alındı bunları yargıya parlamento gönderdi. Zaten er ya da geç bunlar yargılanacaktı yıllarca beklemeye gerek yok. Millet diyor ki 'bunlara maaş ödemeye tahammül edemiyoruz' millet bu adımı atmasak hesabını sorar, onun için gereken adımı atacağız.



Boşaltılan ilçeleri tüm altyapısıyla tamamen yeniden yaparak yeniden inşa edeceğiz. Yeniden TOKİ ile binalarımızı süratle yapacağız orada oturan kardeşlerimizi yeni binalarda iskân edeceğiz.


  • Basın Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Cevat İşlek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 24 Mayıs'taki grup toplantısındaki konuşması sırasında, bir grup CHP'linin alkışlar eşliğinde slogan atarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğine ilişkin haberler üzerine resen soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın, milletvekilleri hariç slogan atan CHP'liler hakkında açıldığı öğrenilmişti.

#Kırşehir
#Recep Tayyip Erdoğan
#Ahilik Haftası
8 yıl önce