|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Noktayı koymadık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'yö karşı verilen mücadelede kararlılık vurgusu yaparak " Daha noktayı koymuş değiliz, bu bir virgüldür, daha devam ediyoruz" dedi. Üst akla işaret ederek terörist başı Gülen'in kafasının çalışmadığını belirten Erdoğan, FETÖ'nün 14 Ağustos mesajına da sert cevap verdi. Erdoğan, pazar günü İstanbul'da düzenlenecek miting için ise bütün millete olan çağrısını yineledi.

Yeni Şafak
12:08 - 4/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:29 - 4/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oda ve borsa başkanları ile istişare toplantısında konuştu. Şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, FETÖ ile mücadelede önemli mesajlar verdi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Darbelere darbe girişimlerine maruz kalan ülkeler yok mu var, sığınmacı akınına uğrayan ülkeler yok mu var, gizli açık ekonomik siyasi sabotajlara uğrayan ülkeler yok mu var. Türkiye'nin farkı bunların hepsini eş zamanlı yaşıyor olması. Bu kadar soruna dik duracak başka bir ülke var mıdır Türkiye'den başka, işte onu bilmiyorum. Bir taraftan terörle uğraşırken bu darbe girişimini püskürttük.



"Millet arkamızdan yürüdü ve bizi yalnız bırakmadı"


Bu millet anlı öpülesi bir millettir. Hani şair diyor ya 'yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan' millet arkamızdan yürüdü ve bizi yalnız bırakmadı bir anda hepsi meydanlara doldu. Bizim milletimiz tankların altına yattı F-4, F-16'lardan kaçmadı. Diyar ya 'Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın' benim milletim göğsünü siper ederek bu hayasızca akını durdurdu.



15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, milletsiz, devletsiz bırakma girişimidir. Çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet ne bayrak ne vatan ne devlet diye bir derdi yoktur.




Milletimiz 15 Temmuz'da sadece bu terör örgütüne değil aynı zamanda benzer niyetlere sahip, benzer yöntemlere başvurmak isteyen herkese mesajını açık ve net bir şekilde vermiştir. Ne demiştir milletimiz; 'bizim bu ülkeden başka vatanımız yoktur ve bu ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız' demiştir.




Daha noktayı koymuş değiliz bu bir virgüldür


Birileri cemaat diyor bunların cemaatle alakası yok bunlar tam bir terör örgütüdür. Fetullahçı Terör Örgütü bu ülkede aileleri birbirinden ayırdı. Hatırlarsanız bunları ben hep haşhaşi olarak tanımladım bunlar Hasan Sabbah'ın izinden gider. Bunların iyi yetişmiş kadroları var şeytan da iyi yetişmişti. İlk isyan eden oldu.



Bunlar Allah'ı istismar ederek milleti aldattılar, ilmi istismar ederek milleti aldattılar ve milleti 'himmet' diyerek soydular soğana çevirdiler. Şimdi her şey meydana çıkıyor, daha çok şeyler çıkacak. Daha noktayı koymuş değiliz, bu bir virgüldür, daha devam ediyoruz. Rehavet yok, gevşemek yok, kararlı bir şekilde bu süreci devam ettirmek durumundayız.



"Amerika'yı da ele geçirecekler"


Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamını da güya vatan kabul ediyorlar. Eninde sonunda oraları da ele geçireceklerini söyleyecek kadar bu konuda öz güven sergilemeye çalışıyorlar. Amerika'yı da ele geçirecekler. Öyle diyorlar. Ve bunu da oraya yerleşmek suretiyle, 'işte bak oradan bu işi yönetiyoruz', hava bu. Bu bakımdan sadece itikadi olarak değil, milli olarak da sapkın bir örgütle karşı karşıyayız.





Pazar günü Cumhurbaşkanlığı olarak Yenikapı'da miting düzenledik, bütün milletimiz davetlidir. Başta İsmail Bey, Ak Parti Genel Başkanı, CHP ve MHP Genel Başkanlarına bir davet çıkardım. Birlikte mesaj verelim dedik. Türk Bayrağından başka bayrak asla gelmesin istedik. Bayrağımız dışında hiçbir bayrak istemiyoruz. Kuzey Kıbrıs, Azerbaycan gibi onlar bizim aile fertlerimizdir onlar dalgalanabilirler. Bahçeli sağ olsun var olsun katılacaklar.



Sayın Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum


Ben tabii aslında Sayın Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum. Onlar da bir heyetle katılacaklarını şu anda açıklamış durumdalar. Öyle zannediyorum ki durumu tekrar gözden geçirir ve onlar da Pazar günü Yenikapı'da olma kararını verirler.



"Kurşunu finanse edeni de affetmeyeceğiz"


FETÖ'ye aktarılan her kuruş, bu millete sıkılmak üzere namluya sürülmüş bir mermidir. Millete kurşun sıkanı nasıl affetmiyorsak o kurşunu finanse edeni de affetmeyeceğiz.



Şu anda yakalananlar, buz dağının görünen yüzü. Diğerleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Şüphesiz bu örgütün bir de iş dünyası ayağı var. En güçlü oldukları yer belki de orası. Çünkü kuraldır, finansı olmayan hiçbir proje başarıya ulaşamaz. Bu eli kanlı örgütün iş dünyası içindeki tüm bağlantılarını, tüm düzenini, tüm akarlarını tamamen kesmekte kararlıyız.



Bu yapının her okulu, her dersanesi, her evi birer terör yuvası, her şirketi, her derneği, her vakfı birer terör organizasyonudur. Bu hain yapıyla ve mensuplarıyla ilgili olarak hala 'ama, fakat' diye başlayan cümleler kurmayı sürdürenler, benim indimde gönlü onlarla birlikte olanlardır.





Yaşananlardan ders almayanlar, milleti hala tehdit etmeye çalışıyor. Şimdide 14 Ağustos'u bekleyin diyorlar biz namert değil merdiz mert. Değerli kardeşlerim biz seferle emrolunduk zaferle değil zafer hakimler hakimi olan Allah'a aittir. Alçaklık bir karakter meselesidir, zaman ve mekan tanımaz. Attıkları her adım onları içinde bulundukları fosseptik çukurunda biraz daha aşağı çekiyor. Milletimiz onların boylarının ölçüsünü aldı.




Be dangalak, be şarlatan
...


Çıkıyorlar sıkılmadan, utanmadan, güya önünde de bakıyorsun bir kariyeri var, 'O bize şah damarından daha yakın' diyor. Kim için diyor? Pensilvanya'daki için. Be dangalak, be şarlatan, Allah ayetinde ne buyuruyor, 'Ben size şah damarınızdan daha yakınım' diyor. Bize şah damarından yakın olan Rabbimizdir, başka kimse yok. Bu bir şirktir, bu bir küfürdür. Niye? Çünkü Pensilvanya'yı tanrılaştırıyorsun.




Diyanet'e
FETÖ talimatı


Sözde kitaplar yazıyormuş, sözde eserleri varmış, artık ne tür intihaller yapıldığını bilemem ama çok intihaller olduğu belli. Diyanet İşleri Başkanımıza da bir ara söyledim. 'Bunun sözde eserlerini Din İşleri Yüksek Kurulumuza verin de bunları şöyle A'da Z'ye incelesinler, inceletsinler. Bu kitapların içerisinde, birçok bizim dinimizle bağdaşmayan ifadeler var. Ve ondan sonra da FETÖ'nün Günah Galerisi diye bir kitabı siz yayınlayın.' Ve burada bütün gerçekleri ortaya serilsin.













#Recep Tayyip Erdoğan
#Beştepe
8 yıl önce