|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sahte mahkemeyle mahkum edemezler

Kars'ta AK Parti İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki kumpas davasına işaret etti. Sahte kurulan mahkemelerde ülkemizi yargılamaya kalktıklarını belirten Erdoğan "Boşuna uğraşmayın. FETÖ'nün kurduğu mahkeme ülkemi mahkum edemez" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
14:08 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:58 - 2/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Kars'ta konuştu.
​Cumhurbaşkanı Kars'ta konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kars'ta AK Parti İl Kongresi'nde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Kimileri Hans'ın kölesi oluyor kimisi John'un kölesi oluyor. Sahte kurulan mahkemelerde benim ülkemi yargılamaya kalkıyorlar. Boşuna uğraşmayın. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun.


Ucuz uçak bileti müjdesi

  • Sayın valim dedi ki, uçak fiyatları biraz pahalı, uçak sayısı da az. Artık buraya geliş gidişler arttı. Ben buradan sesleniyorum, turizmciler, gelin Kars'a. Uçak fiyatlarını indirecekler. Bunu arkadaşlarımla birlikte takip edeceğim. İnşallah fiyatların düştüğünü göreceğiz.

Turizm sektörüne sesleniyorum. Ani Harabileri artık bildiğiniz gibi değil. Ulaşımda sıkıntı yok.

"Benim selamımı iletin"

Bir gün Başbakan'ken Ani Harabelerine geldim, gezdim. Dedim ki şurada bir eve çat kapı girelim dedik. Bizi görünce şaşırdı. Meğer beyefendi çobanmış. Gelin de evdeymiş, girdik içeriye. Hemen peynirler geldi, bal geldi, çay ısıtıldı, gözleme falan hazır. Bir yandan da kayınpederini arıyor, onu da çağırıyor. Bu misafirperverlik bunlar batıda yok. O akşam dönüşte bir eve daha çat kapı yaptık, o ev biraz daha moderndi. Evin ev sahibi yoktu da hanımlar gençler vardı. O kızımı tanıyan varsa selam söylesin. Heyecanla sanırım elini kesti, Recep Bey'e söyledim hemen hastaneye gidin, gereği yapıldı. O hale rağmen evin büyükleri gelinimizin eli kesildi falan orada da ben o misafirperliği, o şefkati farklı bir şekilde gördüm. O aileye lütfen benim selamımı iletin. Şu kongreden sonra o eve bir uğrayalım, o kadar uzak değil.

Her bir hayvan için 250 TL teşvik

  • Türkiye uzun zamandır et fiyatlarının yüksek olduğunu tartışıyor. Kars hayvancılık bakımından yüksek potansiyele sahiptir. Şimdi 50 baş hayvan bakıyorsa, bunların kesime gidişinde her biri için 250 lira teşvik verecek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız. Bu uygulama 1 Ocak'tan itibaren başlıyor.

Kılıçdaroğlu'nun iftiraları

Yaklaşık 2 haftadır süren tatsız bir tartışma var. Cevap versek kendimize yakıştıramıyoruz, vermesek acaba deniyor. Ana muhalefetin başındaki zat açıklamalar yapıyor. Görünüşte laflar çok büyük ama ortada komedi var.

Grup konuşmasında 17 Kasım'da Çorum'daydım diye konuşmasına başlıyor ama beyefendi o gün Tekirdağ'daymış Çorlu'yla Çorum'u karıştırmış. Şahsımı itham ediyor, oturup hesaplaşalım diyor. Benim bu zatı dinleyerek heba edecek vaktim olmadığı için söyledikleri bana geç ulaştı. Duyduğumda kendisine gayet açık cevap verdim. Benim çocuklarım yurt dışına para göndermediler. Yurt dışındaki bankalarda benim çocuklarımın da dünürlerimin de parası yok. Elin de belge varsa çıkart ben gereğini yapayım dedim.

  • Elinde bir takım kağıtlarla çıktı, bilmem ne adasındaki iddialarla iddialarla belgelendirdi. Bu kağıtları da düne kadar kimseye vermedi. Zaten söylediği 5 arkadaştan biri güya benim özel kalem müdürümmüş. O hiç benim özel kalem müdürüm olmadı. Malesef böyle bir yanlışın peşinde gidiyorlar. Belge dedikleri kağıtları gördükten sonra anladık ki bu zatı tongaya düşürmüşler.

CHP'de adamın ayağını kaydırma oyununa bu defa Kemal'in kendisini alet etmişler. Artık orası bizi çok da ilgilendirmiyor. Kendi haline yansın.

Bir şirket alışverişi için yapılan ödemelerin dekontları yurt dışına para gönderiyor diye yutturmuşlar. Hesap uzmanı ya...Yurt dışına para gönderme falan yok. Elindeki belgeler de sahte. Havaleyi yapan insanlar yıllardır ticaretle uğraşan insanlar.


SSK'yı batıran kişi sensin. O kadar zavallısın ki 1 yaşındaki torununu, 14-15 yaşındaki oğlunu sigortalı yapan sensin.

Ortada bu zatın iddia ettiği gibi yurt dışına giden para falan yoktur. Hani Cumhurbaşkanı'nın yakınları para gönderiyordu? Ben artık ana hıyanet diyeceğim onlara. Ağzından çıkana dikkat edeceksin.

Siyasi hayatımın en seviyesiz saldırılarına bu dönemde maruz kaldım. Ben bu zata haddini bildiririm de sürekli yalanları dinlemek zorunda kalan milletimin Allah yardımcısı olsun. Kardeşlerim, partilerinin içinde birileri sanırım kendisinden kurtulmayı kafasına koymuş olacak, bu zatı rezil kepaze ediyorlar. Bugüne kadar söylediği onca yalanı yüzüne vurmamıza rağmen hala yerinde duruyor.

3 milyonluk dava

3 milyonluk dava açtık. Tabi milyoner olacağız ya bu parayla hanımlar için onlara bir konaklama yurdu ve evi inşallah yapacağız.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Kars
6 yıl önce