|

Cumhurbaşkanı Erdoğan son bilançoyu duyurdu: Pençe Kilit Operasyonlarında 480 teröristi etkisiz hale getirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İstanbul'un Sözü: Birlik, İrade, Zafer Programı'nda yaptığı konuşmada terörle mücadele konusuna da değindi. Pençe-Kilit Operasyonlarında 480 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye kendi güvenliği için sınırları dışında belirlediği alanlarda her türlü tasarruf hakkına sahiptir. Bu hakkımızı kullanmamızın önüne kimse geçemez" ifadelerini kullandı.

18:25 - 27/11/2022 Pazar
Güncelleme: 19:27 - 27/11/2022 Pazar
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Erdoğan.
​Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İstanbul'un Sözü: Birlik, İrade, Zafer Programı'nda açıklamalarda bulundu.


Erdoğan, Suriye'de yapılan Pençe-Kilit Operasyonu'nda 480 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktararak,
"Şehitlerimiz var. Rabb'im şehitlerimizi sevgili Habibi'ne komşu eylesin. Bizlere de Rabb'im bu şehadeti nasip eylesin. 'Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyerek bu yolda yürüyoruz."
ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE HER TÜRLÜ TASARRUF HAKKINA SAHİPTİR"

Terör örgütlerinden küresel medya mecralarına kadar tüm mekanizmaların 2023 için harekete geçirildiğine işaret eden Erdoğan,
"Şehitlerle beraber topraklar vatan oluyor. Bir gül bahçesine girercesine, hayatlarının baharında toprağa düşen şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Bizim inancımızda şehitler ölmez ama bu ülkeye ve millete kem gözle bakan herkesin akıbeti berbat olacaktır. Türkiye kendi güvenliği için, sınırları içinde ve sınırları dışında belirlediği alanlarda her türlü tasarruf hakkına sahiptir. Bu hakkımızı kullanmamızın önüne kimse geçemez. Şayet, bu ortamda her birimiz üzerimize düşenleri hakkıyla yerine getiremezsek, tarih ve bizden sonraki nesiller önünde boynumuz bükük kalır."
diye konuştu.


#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Pençe Kilit
1 yıl önce