|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Partili belediye başkanları için yeni mesaj

AK Partili belediye başkanlarının değişim sürecine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kritik iimlerin çekilmesi konusunda kararımızı adım adım hayata geçiriyoruz" dedi.

Yeni Şafak
11:54 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 11:57 - 13/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarının değişim süreciyle ilgili önemli açıklama yaptı. Erdoğan şunları söyledi:

"Şu anda ilçe kongrelerimiz devam ediyor. Ardından il kongrelerimize geçecek, son olarak da büyükşehirlerimizin kongrelerini yapacağız. Bir kısım arkadaşlarımız görevlerine devam edecek. Kongrelerde vazifelerini yeni isimlere devreden arkadaşlarımızın önümüzdeki dönemlerde her kademede görev almalarının yolları açıktır. Bizim bu kardeşlerimizle artık bir daha bir araya gelmeyeceğiz diye bir şey kesinlikle anlaşılmasın. Bu hareket, alışılmış bir parti değil bu bir davadır. Dava ise, davada olay zaman zaman makam mevki değişikliğini gerektirebilir. Bundan dolayı da kimse üzülmemeli. Bir bayrak yarışı olarak gördüğüm bu hizmet yolunda kime ne zaman hangi mevkide görev düşeceği belli olmaz.

Belediyelerde de şimdiden birtakım düzenleme yapmaya başladık. Özellikle kritik gördüğümüz yerlerde mevcut isimlerin çekilmesi konusunda kararımızı adım adım hayata geçiriyoruz. Görevlerinden feragat eden arkadaşlarımız elbette partimize katkı sağlamayı sürdürecekler. Bu bir tasfiye değil, ihtiyaçtan kaynaklanan görev değişimidir."

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#Belediye Başkanı
7 yıl önce