|

İslamofobi şebekesi

Amerikan çıkarlarına hizmet ettiklerini iddia eden İsrail yanlısı vakıflar, ABD ile Müslümanlar arasına duvar örüyor. ABD’de sekiz vakfın, Müslümanlara karşı öfke ve nefreti körükleyen 10 düşünce kuruluşuna 57 milyon dolar bağışladığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 6/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:56 - 5/06/2015 Cuma
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

ABD'de İslam ve Müslüman karşıtı projelere milyonlarca dolar bağış yapan finansör vakıflar, nefret yaymaları karşılığında en az on düşünce kuruluşuna milyonlarca dolar para akıtıyor. Center for American Progress adlı düşünce kuruluşunun yayımladığı “Nefret Üretmeye Çalışan İslamofobi Ağları” isimli raporda bağış verenlerin ve alanların İsrail lobisiyle ilişkili kuruluşlar olması dikkat çekiyor. Al Jazeera Türk'ün haberine göre Amerikalıların, İslam'a karşı korku ve öfke duymalarını amaçlayan sekiz ana finansör var.



İSRAİL BAĞLANTILI


Raporun yazarlarından Yasmine Taeb “2001'den bu yana sekiz varlıklı bağışçı, 57 milyon dolar civarında bir rakamı Müslüman ve İslam aleyhtarı kuruluşlara bağışladı” dedi. İslam karşıtlığını yaymak için para bağışlayan vakıflardan Russell Berrie Vakfı (Russell Berrie Foundation), yardımlarını “Yahudi Toplumsal hayatının zenginleştirilmesi ve devamlılığını teşvik etmek” için kullanıyor. Newton D. & Rochelle F. Becker Vakfı ve Yardım Fonu'nun kurucusu Newton Becker, Yahudi toplumu ve İsrail'e para sağlayan bir vakfın yönetim kurulu başkanlığını da yapıyor.



ŞERİAT PARANOYASI


Center for American Progress kuruluşunun raporuna göre; İslamofobiyi yaymaya çalışan kampanyalar çeşitli platformlar üzerinden yürütülüyor. Bu platformlarda medya kuruluşları ve siyasetçiler de yer alıyor. Kampanyalar, ABD'nin Müslüman vatandaşlarının, “ülkenin Şeriatla yönetilmesini istediği” şeklindeki bir komplo teorisi üzerine kurgulanıyor. Rapor, 'İslamofobik' mesajların, Müslümanlara karşı karşı şiddeti teşvik ettiği sonucuna varıyor.



İslam karşıtlarına para veren vakıflar



*Clarion Projesi : Kuruluşun en önemli ismi Haham Raphael Shore, Kanada ve İsrail vatandaşı. Film yapımcısı. Kuruluş, “Obsession: Radical Islam's War Against the West” ve “The Third Jihad” gibi İslam karşıtı birçok filmin yapımını üstlenmişti.


* Ortadoğu Forumu: 1990 yılında Daniel Pipes tarafından kuruldu. “ABD'nin Ortadoğu'daki çıkarlarına hizmet” kisvesi altında İslam düşmanlığını yayıyor.


* David Horowitz Özgürlükler Merkezi: ABD'de, “Radikal' Müslümanların” yarattığı iddia edilen tehlikeyi abartma görevi üstlenen kuruluşlardan biri. Kuruluş, ABD çapında yüzlerce kampüste 'İslamo-Faşizme Farkındalık Haftası' düzenledi.


*Güvenlik Politikası Merkezi: 2010 yılında yayımladığı “Şeriat: Amerika için bir tehlike” konulu raporunda, Amerika'nın 'İslam Şeriatı' şeklinde gelen 'büyük bir tehlike' ile karşı karşıya olduğunu iddia etti.


*Amerikan Ulusal Varoluş Topluluğu:ABD'de “İslam Şeriatı karşıtlığı” akımının destekçisi David Yerushalmi tarafından kuruldu. Şeriat'ın suç sayılmasını ve şeriata bağlı kişilerin 20 yıla kadar hapis cezası almasını öngören tasarının yasallaşması için girişimleri bulunuyor.


#David Horowitz Özgürlükler Merkezi
#Clarion Projesi
#İslamofobi
9 yıl önce