|

Cumhurbaşkanı'na teşekkür etmek için bisikletle yola çıktılar

Suriye'deki savaştan kaçarak birkaç sen önce Mardin'e sığınan Said ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlıklarını göstermek için Ankara'ya doğru yola çıktılar. Yolculuklarını bisikletle gerçekleştiren Said ailesi Aksaray'a ulaştı. Aksaray Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut ile görüşen Mülhem El Said, Türk Bayrağı'nı taşımaktan gurur duyduklarını söyledi.

Yeni Şafak
14:33 - 30/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:33 - 30/04/2016 Cumartesi
IHA
Bisikletle Ankara'ya doğru yola çıkan Said ailesi Türkiye'ye sığınan bütün Suriyeliler adına teşekkür etmek istediklerini söylediler.
Bisikletle Ankara'ya doğru yola çıkan Said ailesi Türkiye'ye sığınan bütün Suriyeliler adına teşekkür etmek istediklerini söylediler.

Suriye'deki iç savaştan 3 yıl önce kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen ve sığınmacılara kucak açtığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlıklarını göstermek amacıyla Ankara'ya kadar bisikletle gitmek üzere yola çıkan Said ailesi, Aksaray'a ulaştı. Eşi Mey Besrini, çocukları 3 yaşındaki Hamza ve 6 aylık Huzeyfe ile Aksaray Belediyesi'ne gelen Suriyeli Mülhem el Said, Belediye Başkan vekili Süleyman Canbulut ile görüştü. Mülhem el Said, burada yaptığı konuşmada, Ankara'ya ulaşmak için çıktıkları yolda Türk Bayrağını taşımanın kendileri için gurur olduğunu belirtti.



Başlattığı bu proje ile gittiği illerde Valilik ve Belediye Başkanlıklarını ziyaret ettiklerini dile getiren Mülhem el Said, "Amacımız, buradaki vali ve belediye başkanlarına da Suriyeli mültecilere yardımlarından dolayı teşekkür etmektir. En yakın zamanda inşallah Ankara'ya gideceğiz. Orada Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisine de teşekkür edeceğiz. Teşekkürü kendi adımıza değil, gezdiğimiz illerdeki birçok Suriyeli aile adına belirtiyoruz. Onlardan bir teşekkür kartı istedik. Bunlarla birlikte inşallah Cumhurbaşkanımızla görüşünce ona vereceğiz" dedi.



#​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Aksaray
#Mardin
#Süleyman Canbulut
8 yıl önce