|

Cumhurbaşkanını öldürüp MİT Müsteşarı olacaktı

FETÖ’cü çetenin darbe sonrası kimi hangi göreve atayacağına ilişkin atama listesi açığa çıktı. 15 Temmuz kalkışması sonrasında gözaltına alınan Albay Muharrem Köse’nin çantasından çıkan listede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı Marmaris’teki oteli basan tuğgeneralin adı da var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 18:41 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
MESUT ÖZCAN


15Temmuz gecesi FETÖ'cü askerlerin kalkıştığı darbe girişimi başarılı olsaydı, TSK'da yapılacak görevlendirmelerin listesi de hazırdı. Hazırlanan listede Genelkurmay Başkanı Akar'ın ve Kara Kuvvetler Komutanı Salih Zeki Çolak'ın isimlerinin yanındaki bölüm 'boş' bırakıldı. Darbenin gerçekleşmesi durumunda büyükşehirlere atanacak olan vali ve belediye başkanlarının isimleri de tek tek yazılmıştı.



Gözaltına alınan Albay Muharrem Köse'nin çantasından çıkan listede dikkat çekici mevkiler için göreve getirilecek isimlere ulaşıldı. Darbecilerin hazırladığı atama listesinde Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi ve 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin isimlerinin karşısında 'Devam' yazıldığı belirlendi. Askeri darbenin önlenmesinin ardından girişimi yapan askerler gözaltına alınmaya başlandı.


Listede en dikkat çeken atama ise darbe gecesi İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 28 kişilik ekiple Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırıdüzenleyen Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş oldu. Saldırı ekibinin başında bulunan Tuğgeneral Sönmezateş'in darbeciler tarafından atama listesine MİT Müsteşarı olarak yazıldığı belirlendi.Darbecilerin hazırladığı listede göreve devam edecek olan ve terfi edecek olan isimler ise darbe kalkışmasından sonra gözaltına alınan isimlerden oluşuyor. O isimler arasında en dikkat çeken kişi Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk. Hazırlanan listede Öztürk'ün darbe kalkışmasından sonra Genelkurmay 2. Başkanı olacağı, darbe planlamasını hazırlayan ve darbe gecesi Genelkurmay Başkanlığı'nı basıp komutanları rehin alan Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün ise Genelkurmay 2. Başkan Yardımcısı olacağı görülüyor. 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Erdal Öztürk'ün 1. Ordu Komutanı, yine Genelkurmay operasyonunda yer


alan Tümgeneral Kubilay Selçuk'un Genelkurmay Harekât Başkanı, Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan ise Hava Kuvvetleri Komutanı olarak ismi geçiyor.



Muharrem Köse'nin çantasından çıktı


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı vurmaya giden Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmez'in MİT Müsteşarı olacağı belirtilen atama listesi, darbenin başında cuntanın lideri olduğu söylenilen Albay Muharrem Köse'nin çantasından çıktı.



Müsteşar olacak isimlerde netleştirilmiş


Hazırlanan listede Genelkurmay İstihbarat Başkanı Mustafa Özsoy'un Başbakanlık Müsteşarı, Genelkurmay Adli Müşaviri Hayrettin Kaldırımcı'nın ise Adalet Bakanlığı Müsteşarı olmasının planlandığı belirlendi. Yine darbe kalkışmasının başarılı olması halinde Bakanlık Müsteşarları olarak atanacak isimler ise şu şekilde görülüyor.



Tuğgeneral Mustafa Sözer: Dışişleri Müsteşarı,


Kurmay Albay Ertuğrul Uzunoğlu: Ulaştırma Bakanı Müsteşarı,


Tümgeneral Şaban Bulut: Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı,


Tümgeneral Ahmet Cural: Enerji Bakanlığı Müsteşarı,


Tümgeneral Hakan Evrim: Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı,


Tuğgeneral Faruk Bal: İçişleri Bakanlığı Müsteşarı,


Tuğgeneral Yücel Topcu: Maliye Bakanlığı Müsteşarı,


Tuğgeneral Bülent Beşirbellioğlu: Sağlık Bakanlığı Müsteşarı


Listeye göre, Türkiye'nin 3 büyük ili İstanbul, Ankara ve İzmir'e de vali olarak atanacak isimler şu şekilde:


İstanbul Valisi: Hava Harp Okulu Komutanı Fethi Alpay,


Ankara Valisi: Hava Kuvvetler Komutanı Eğitim Daire Başkanı Kemal Akçınar


İzmir Valisi: Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Veyis Savaş


Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Nedim Karabulut, Türk Hava Yolları Genel Müdürü olarak görülürken, TRT Genel Müdürlüğü'ne atanacak isim ise Kara Kuvvetler Komutanı Lojistik Komutanı Yıldırım Güvenç olacaktı.


Darbecilerin Bürokrasiye ve Banklara atayacakları isimler ise şu şekilde:


Şırnak Çakırsöğüt Komando Tugayı Komutanı Ali Osman Gürcan: Emniyet Genel Müdürü


Halk Bankası Genel Müdürlüğü: Tümgeneral Halit Günbatar,


Merkez Bankası Başkanlığı: Tuğgeneral Ali Suat Aktürk,


TÜRKSAT Genel Müdürlüğü: Albay Yıldıray Hızır,


Türk Telekom Genel Müdürlüğü: Albay Adem Durak,


Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü'ne Kurmay Albay Yaşar Anar,


MGK Genel Sekreteri: Tuğgeneral Oğuz Karaman belirlendi.


Atatürk Havalimanı Müdürlüğü: Hava Harp Akademisi Komutanlığı'ndan Orhan Tolluoğlu,


İş Bankası Genel Müdürlüğü: Hava Harp Okulu'ndan Ahmet Gümüş getirilecekti.



#FETÖ
#MİT Müsteşarı
#Müsteşar
8 yıl önce