|

Cumhurbaşkanı’nı yalnız bırakmayız

MHP lideri Bahçeli, terörle mücadelede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tam destek verdiklerini söyledi. Bahçeli, “YPG’nin elindeki Afrin’e girme konusunda kararlılık var. Biz de Suriye ve Irak adımlarını destekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’nı MHP yalnız bırakmaz. Terörle mücadelenin sonu alınıncaya kadar Cumhurbaşkanı’nın parti olarak yanındayız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 02:14 - 20/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli terörle mücadelede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tam destek verdiklerini söyledi.
MHP lideri Devlet Bahçeli terörle mücadelede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tam destek verdiklerini söyledi.

Gazetecilerle biraraya gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, iç ve dış gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu, terörle mücadelede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tam destek verdiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi anlatan Bahçeli, “YPG’nin elindeki Afrin’e girme konusunda kararlılık var. Biz de Suriye ve Irak adımlarını destekliyoruz. Şu an için Sayın Cumhurbaşkanı’nı MHP yalnız bırakmaz. Terörle mücadelenin sonu alınıncaya kadar. Irak ve Suriye’de korsan devletçilikler kurulması kökten engelleninceye kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nın parti olarak yanındayız, silahlı kuvvetlerinin de arkasındayız” dedi.

BEKA SORUNUNDA PAZARLIK OLMAZ

Türkiye’nin milli güvenlik konusu ve beka sorununda Cumhurbaşkanı’nı kararlı gördüğünü vurgulayan Bahçeli, “Bu destek terörün ortadan kaldırılması, uluslar arası sorunlarımızın çözülmesi, arkasından Türkiye’nin beka sorununun ortadan kalkması, istikrar, demokrasi, normalleşme süreci gelinceye kadar devam eder. Bugünden kalkıp da ‘Şunu şöyle yapacağız’ demek, sanki bu desteklerimiz “bir pazarlık sonucu yapılıyormuş” gibi gazetenizde manşet yapabilirsiniz. Ona da düşmeyelim yani… Bizim kimseyle pazarlığımız yok. Beka sorununda pazarlık olmaz” diye konuştu.

BİZİ İLGİLENDİRMEZ

Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili istifa gündemine ilişkin olarak, “Melih Bey 5 dönem başkanlık yaptı, ne kadar faydalı görüyoruz. Kimseye arabuluculuk yapacak halimiz yok. Bu konular bizi ilgilendirmez diyeceğiz” dedi. Bahçeli, tartışılan müftülere resmi nikah yetkisi düzenlemesine de ilişkin de “Türkiye’de böyle bir ihtiyaç var, müftülerin nikah kıyması laiklik açısından sakınca yaratmaz” ifadelerini kullandı.

  • Mesud Barzani kendisini tüketti
  • Irak’ın toprak bütünlüğünün önemli olduğunu belirten Bahçeli, “Artık Barzani’nin geri dönüşü olmaz. Barzani, kendisini tüketti. Irak Kürt Yönetimi Parlamentosu’nda 111 milletvekili var, 36’sı Barzani’nin. Diğerleri Talabani’nin, başka unsurlar var. Böyle bir durum içerisinde Barzani hiç kimsenin sözünü dinlemedi. Akıllı olsaydı Türkiye Cumhuriyeti’nin sözünü dinlerdi. Bu hale düşmezdi. Şimdi ne yapacak? Kerkük’te, şu kadar nüfusu topladık, şunu ettik, bunu ettik, diyorlar. Aşağıdan bir grup geliyor, kimse arkasına bakmadan gidiyor. Barzani’yi bu kadar yanlışı yaptıktan sonra Türkiye’de misafir etmek lazım” dedi.
#Devlet Bahçeli
#MHP
#Barzani
6 yıl önce