|

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki cami bugün açılıyor

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki yapımı tamamlanan cami bugün öğle namazı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dualarla açılacak. Başbakan Davutoğlu'nun da caminin açılışına katılacağı ifade ediliyor. Ankara'nın en büyük üçüncü camisi olacak Saray'ın içindeki caminin imamı ise dünya ikincisi Mehmet Bilir.

Yeni Şafak
04:00 - 3/07/2015 Cuma
Güncelleme: 11:32 - 3/07/2015 Cuma
Diğer

Cumhurbaşkanlığı Saray'dan farklı bir girişi olan caminin oturum alanı 5 bin 177 metrekareyi buluyor. Bodrum, namaz katı ve mahfil katından oluşan caminin, her biri iki şerefeli, yükseklikleri 59.30 metre olan dört minaresi bulunuyor. Halka açık olan ve 3 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklükteki caminin külliye dahilindeki diğer binalarla uyumlu olmasına özen gösterildi. Cami, Kocatepe ve Ahmet Hamdi Akseki'den sonra Ankara'nın en büyük üçüncü camisi olacak.



3 bin kişilik ibadet edebilecek


Engelliler için gerekli tüm düzenlemelerin yapıldığı ve yaklaşık 3 bin kişinin ibadet edebileceği caminin külliye içerisindeki diğer binalarla uyumlu olmasına özen gösterildi.



Mimarisi Türk ve Osmanlı mimarlık tarihinin bir sentezi olarak nitelenen camideki bütün hat projeleri Hattat Hüseyin Kutlu tarafından, grafik ve tezyinatın tatbikatı ise nakkaş Semih İrteş tarafından gerçekleştirildi.



Davutoğlu da açılışa katılacak


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ı ziyaret edecek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Camii açılış törenine katılacak.







İmam dünya ikincisi


Caminin imamı ise eski Beykoz Riva Camii İmamı Mehmet Bilir. Moskova ve Malezya'da düzenlenen Kuran-ı Kerim okuma yarışmalarında dünya ikincisi olan Bilir, 6 yıldır Riva Camii'nin imamıydı. Bilir, geçtiğimiz Mayıs ayında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile birlikte Gazze'ye giderek şehrin en önemli camilerinden Ömer Mescidi'nde Kur'an okumuştu. Bilir'in tilavetini hayretle karşılayan Gazze halkı mest olduklarını ifade etmişlerdi.










#Cumhurbaşkanlığı Sarayı
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Cumhurbaşkanlığı camiisi
9 yıl önce