|

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Kudüs açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Trump’ın çarşamba günü Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanıyacağı iddiasıyla ilgili ''ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanıyacağı endişe verici. ABD yönetiminin bu hatayı yapmayacağını umuyoruz'' açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
09:20 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 09:45 - 5/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanıyacağı endişe verici. ABD yönetiminin bu hatayı yapmayacağını umuyoruz'' dedi. Kalın'ın Twitterdan yaptığı açıklama şöyle:

ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı haberleri, son derece endişe vericidir. Bu, Kudüs’ün dini ve tarihi statüsüne, uluslararası anlaşmalara ve BM kararlarına tamamen aykırıdır.

Böyle bir adım, zaten kırılgan olan Ortadoğu barış sürecini ortadan kaldıracak ve yeni gerilim ve çatışmalara sebep olacaktır. ABD yönetiminin bu vahim hatayı yapmayacağını ümit ediyoruz. Kudüs’ün ve Harem-i Şerif’in statüsünün korunması hayati önemi haizdir.


  • ABD'nin tehlikeli girişimi
  • Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BEA)’nin de desteğiyle harekete geçen ABD Başkanı Trump’ın çarşamba günü Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanıyacağı iddiası gerilimi yükseltti.
  • ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanıma planının arkasında İsrail lobisine yakın damadı Jared Kushner bulunuyor. Kushner’in, Riyad’ın hırslı Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı ikna ettiği belirtiliyor.

#Kudüs
#İbrahim Kalın
6 yıl önce