|

Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan’da Türkiye’ye yeni bir baharın geleceğini söyledi. Anamuhalefet partisinin millete karşı tavrını eleştiren Yıldırım, “Türkiye’nin ihtiyacı olan, milletimize yakışan yönetim sistemini hayata geçirmek için gün sayıyoruz. Cumhuriyeti tam bir demokrasi ile taçlandıracağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2017 Pazar
Güncelleme: 03:09 - 12/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Binali Yıldırım
Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Antalya'da, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. AK Parti'nin referandum şarkısı 'Tabii ki evet' eşliğinde kürsüye çıkan Yıldırım, özetle şunları söyledi:



Milletimiz ile yolumuz, yönümüz, istikametimiz hep aynı oldu, olmaya da devam edecek. Önümüzde bir halk oylaması var, tarih netleşti. 16 Nisan Pazar günü bir kez daha milletimiz sandığa gidecek. Daha güzel bir gelecek, daha güçlü bir Türkiye, daha kalkınmış şehirler için sandığa gideceğiz. 16 Nisan'a kadar inşallah Türkiye'yi bir baştan bir başa dolaşacağız.



YENİ BİR BAHAR GELECEK


Bütün vatandaşlarımızla buluşacağız, bütün evleri, kapıları çalacağız ve vatandaşımıza doğruyu anlatacağız, daima doğruyu söyleyeceğiz. Kafaları karıştıranlara karşı, milletimizin doğruları öğrenmesi için var gücümüzle gayret edeceğiz. İnşallah 16 Nisan 'da Türkiye'ye yeni bir bahar gelecek. Şimdiden uğurlu, kademli olsun.



MİLLETE YAKIŞAN SİSTEM


Millet adına 'evet' diyeceğiz, millet için 'evet' diyeceğiz. Milletimizin 'evet' dediğine 'evet' diyeceğiz. Türkiye'nin ihtiyacı olan, milletimize yakışan yönetim sistemini hayata geçirmek için gün sayıyoruz. Cumhuriyeti tam bir demokrasi ile taçlandıracağız, milletimizle bir kez daha kucaklaşmış olacağız. Bu yolda hepimize çok büyük iş ve görevler düşüyor.



UYANIK OLACAĞIZ


Yapılan algı operasyonlarının bizi çekmek isteyeceği tuzaklara karşı uyanık olmalıyız. Her zaman sağduyulu davranacağız. Muhalefetin yalan, iftira, inkar söylemlerine karşılık biz, projelerle, hizmetlerle ve yeni hedeflerle vatandaşın yanında olacağız. Güçlü bir Türkiye için adımlarımızı hızlandırdık. Bu büyük değişim ve dönüşüm adımı ülkemize, milletimize aydınlık yarınları getirecek.



AYNI AĞIZDAN KONUŞUYOR


Maalesef CHP, memleket meselesini çözmek yerine, toplumu ayrıştırmak ve kutuplaştırmak için her yolu denedi, hala da aynısını yapıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'FETÖ'cülerle, PKK'lılarla, HDP'lilerle adeta aynı ağızdan konuşuyor' Yakışmaz. Ana muhalefet partisi, iktidar alternatifidir. Terör örgütlerinin gittiği yoldan gitmesi ana muhalefet partisine zarar veriyor.



TÜRKİYE'YE MUHALEFET EDİYOR


Ey Kemal Bey, bırak bu terör örgütlerinin söylediklerine kulak vermeyi, milletin sesine kulak ver. Millet 'birlik, beraberlik, kardeşlik, aydınlık Türkiye' diyor. Onun için bu kutlu yürüyüşte bir, beraber ve birlikte Türkiye olalım. Ana muhalefet partisi olarak sanki CHP, iktidara değil millete muhalefet ediyor, CHP sanki Türkiye'ye muhalefet ediyor, CHP Cumhuriyet'e muhalefet ediyor, aynı zamanda demokrasiye de muhalefet ediyor.



NİYE KORKUYORSUNUZ


Referandum sürecinde de aynı tarzla karşı karşıya kaldık. Vatandaşa gitmekten dahi korkuyorlar. Cumhurbaşkanının onaylaması birkaç gün gecikti diye, 'İnşallah cumhurbaşkanı bunu geri gönderir' diye dua etmeye başladılar. Niye korkuyorsunuz? Vatandaş hepimizden iyisini bilir. Vatandaşa itaat et, rahat et.







Elden giden rejim değil vesayet


Antalya'daki STK'ların buluşmasında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Rejim değişecek” propagandalarına cevap verdi: “Neler söyleniyor, neler. Duydukça kanımız donuyor. Aklımızın köşesinden geçmeyen bir sürü senaryo, tezvirat aldı başını gidiyor. Efendim, 'Rejim değişecek. Bu değişiklikle birlikte rejim elden gidiyor'. Elden giden bir şey yok, elden giden vesayet, demokrasi dışı oluşumların hak etmeden iktidara hevesleri elden gidiyor”








#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Anayasa referandumu
#Cumhuriyet
#Demokrasi
7 yıl önce