|

Cumhuriyet'in bir yalanı daha çıktı

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan “Bu Neyin Adaleti” başlıklı haber Adalet Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Yeni Şafak
19:25 - 19/01/2016 Salı
Güncelleme: 17:26 - 19/01/2016 Salı
AA

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan Can Dündar ve Erdem Gül'e daktilo verilmediği ve ziyaret için izin verilmediğine ilişkinhaberler yalanlandı. Adalet Bakanlığıyapılan yazılı açıklamada yayınlananhaberin asılsız ve kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik olduğu belirtildi.



Yayınlanan haberin, gazetecilik etik ve ilkeleriyle bağdaşmayan ve gerçekleri yansıtmayan haberler olduğuna dikkat çekilen açıklamada şunlara yer verildi:



“19 Ocak 2016 tarihli Cumhuriyet Gazetesinde ''Bu Neyin Adaleti" başlığı ile yayınlanan asılsız haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:


A. Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Can DÜNDAR ve Erdem GÜL 04.01.2016 tarihinde ilk defa yazılı olarak bir arada kalmak istediklerine dair Kurum Müdürlüğüne dilekçe vermişler, aynı gün talepleri kabul edilerek idare ve gözlem kurulu kararıyla 04.01.2016 tarihinden itibaren aynı odada bir arada barındırılmaktadır.


Şu anda bir arada kaldıkları oda 23,5 metrekare alt kat ve 17,5 metrekare üst kat olmak üzere toplam 41 metrekare yaşam alanı ve 31 metrekare havalandırma alanı ile beraber toplam 72 metrekaredir. Odanın havalandırmaya açılan kapıları sabah sayımı ile açılarak gün batımına kadar sürekli açık tutulabilmektedir.



Daha önceki tarihlerde aynı kuruma tutuklu olarak sevki gerçekleştirilen benzer durumdaki tutuklular tek olarak üç kişilik odalara yerleştirilmiş, bu odalarda en fazla 30 gün barındırılmış olup daha sonra gerekli değerlendirilmeler neticesinde idare ve gözlem kurulu kararına istinaden tek kalan tutukluların aynı odada bir arada barındırılmalarına karar verilmiştir.



Haberde,adı geçen tutukluları ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı'na yapılan başvuruların hiçbirinin kabul edilmediği iddia edilmektedir.


Tutuklu Can DÜNDAR kuruma yerleştirildiği 26/11/2015 tarihinden bu güne kadar 72 milletvekili (54 saat), 151 avukat (132 saat 37dk) ve 22 yakını (9 saat) olmak üzere toplam 245 kişi ile 195 saat 37dk açık ve kapalı görüşme gerçekleştirmiştir.


Tutuklu Erdem GÜL kuruma yerleştirildiği 26/11/2015 tarihinden bu güne kadar 69 milletvekili (41 saat 5dk), 141 avukat (92 saat 7dk) ve 45 yakını (7 saat) olmak üzere toplam 255 kişi ile 140 saat 12 dk açık ve kapalı görüşme gerçekleştirmiştir.



Adı geçen tutuklulara daktilo verilmediği iddia edilmektedir. Odalarda daktilo bulundurulmasına yasal imkan bulunmamakla birlikte, hükümlü ve tutukluların talep etmeleri halinde, eğitim kurulu kararıyla bu iş için ayrılmış yerlerde, eğitim ve iyileştirme programları çerçevesinde görsel, işitsel eğitim araç ve gereçleri ve bilgisayar kullanımına izin verilebilmektedir. Ancak adı geçenlerin bu kapsamda bugüne kadar yazılı hiçbir talepte bulunmadıkları anlaşılmıştır.



Adı geçen gazetede çıkan haberler kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik, gazetecilik etik ve ilkeleriyle bağdaşmayan ve gerçekleri yansıtmayan haberlerdir."



#cumhuriyet
#yalan
#haber
8 yıl önce