|

Cüneyt Özdemir'in unutulmayan Yasin Börü sorusu

Diyarbakır'da, Kobani'deki saldırılar bahanesiyle geçen yıl yapılan izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve 3 arkadaşının vahşice katledilmesine ilişkin davanın başlaması, Börü ve arkadaşlarının ölümünün üzerine yapılan hain sözleri de yeniden gündeme getirdi. Cüneyt Özdemir, Yasin Börü'nün annesine sorduğu skandal soruyla büyük tepki toplamıştı.

Yeni Şafak
18:18 - 5/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:41 - 5/10/2015 Pazartesi
Diğer

Diyarbakır'da, Kobani'deki (Ayn el Arap) saldırılar bahanesiyle geçen yıl gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde, Yasin Börü ve 3 arkadaşının vahşice öldürülmesine ilişkin davada ilk duruşma bugün yapılıyor.



Davanın başlaması, bir yıl önceki katliamı ve sonrasındaki hain provokasyonları yeniden gündeme getirdi.



Kurban eti dağıtmak için Bağlar ilçesinde bulunan Börü, Dakak, Güneş, Gökguz ve Yusuf Er, aynı gün HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısının ardından başlayan gösteriler sırasında bir grubun ateşli silah, taş, sopa ve kesici aletli saldırısına uğramaları sonucu sığındıkları binanın üçüncü katında linç edilmişti.



Börü, Gökguz, Dakak ve Güneş'i linç ettikten sonra binadan atmakla yetinmeyen grup, daha sonra üzerlerinden araçla geçerek cesetlerini de yakmıştı.



Cüneyt Özdemir'in skandal sorusu


Yasin Börü vahşetinde bazı medya gruplarının tutumu da basın tarihine kara bir leke olarak geçti.



Katliamın ardından Yasin Börü'nün annesi ile röportaj yapan CNN Türk programcısı Cüneyt Özdemir, acılı anneye sorduğu soruyla hafızalara kazınmıştı.



PKK'ya katılan 'kırmızı fularlı kız' Ayşe Deniz Karacagil ile yaptığı röportaj nedeniyle hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan soruşturma açılan Özdemir, Yasin Börü'nün annesine "Oğlunuz gerçekten İŞİD'çi miydi?" diye sormuştu.


Yasin Börü'nün annesi ise o an yaşadığı acı nedeniyle bu yönlendirme ve tahrik kokan soruya tepkisiz kalsa da daha sonra katıldığı bir TV programında Özdemir'e sert sözlerle yüklenmişti.




#cüneyt özdemir
#yasin börü
#yasin börü davası
9 yıl önce