|

Cuntanın ajandasında fişleme listesi çıktı

FETÖ’cü darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve TSK’dan ihraç edilen Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral Mustafa Özsoy’un ajandasından “fişleme” notları çıktı. Özsoy’un, FETÖ’cü olmayan askerlerin isimlerinin karşısına, “kovuşturmaya yer var” ve “olumsuz” gibi notlar düştüğü tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2016 Thursday
Güncelleme: 00:28 - 4/08/2016 Thursday
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılan aramalarda, çelik kasalardan çıkan fişleme belgelerine yenileri eklenmeye devam ediyor. Daha önceki dönemlerde cemaatlere yönelik fişlemelerin yapıldığı TSK'yı ele geçiren FETÖ'nün kendinden olmayanları tek tek belirledikleri, pasifize etmek ya da ordudan atmak için fişleme yaptıkları bir kez daha ortaya çıkarıldı.



FİŞLEME AJANDASI


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen darbe girişimi soruşturması kapsamında, TSK'nın en kritik birimlerinden birisi olan Genelkurmay İstihbarat Daire'nin başındaki Korgeneral Mustafa Özsoy'un odasında da arama yapıldı. Çok sayıda belgeye el konulduğu odada ayrıca, ajanda da bulundu. Belgeleri ve ajandayı inceleyen polis, “fişleme” notlarıyla karşılaştı.



YAŞ'TA TERFİ EDİLECEKLERİ BELİRLEDİ


Ajandada yer alan isimlerin, Yüksek Askeri Şura'ya girecek olan rütbeli askerler olduğu anlaşıldı. Özsoy'un terfi alacak ya da tasfiye edeceklerle ilgili notlar aldığı görüldü. Buna göre, kendilerinden olan ve terfi ettirilmesi planlanan isimlerin karşısına “kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir” ve “olumlu” ifadelerinin yazıldığı belirlendi.



FETÖ'CÜ OLMAYAN “OLUMSUZ”


FETÖ'nün hedef aldığı ve çeşitli iftiralarla ordudan ihraç edilen Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu'un intiharıyla ilgili soruşturmayı kapatmakla suçlanan Korgeneral Mustafa Özsoy'un ayrıca, FETÖ'cü olmayanlara ilgili de notlar aldığı tespit edildi. Buna göre, kendilerinden olmayanların karşısına da “kovuşturmaya gerek vardır” ve “olumsuz” şeklinde notlar eklediği belirlendi. Yapılan bu fişlemelerle de FETÖ'cü olmayan isimlerin önünün kesildiği, terfi ettirilmediği, hatta ordudan ihraç edilmeye çalışıldığı ortaya çıkarıldı.



Aksakallı da listede






Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral Mustafa Özsoy'un ajandasından çıkan fişleme listesindeki kişilerin aile bilgilerinin dahi ifşa edildiği tespit edildi. Söz konusu listede Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın da olduğu öğrenildi. Özsoy'un, darbe girişimi sırasında cuntacıların hedefinde olan ancak ellerinden kurtulmayı başaran Aksakallı'nın yeğeni üzerinden fişlendiği kaydedildi. Yeğeni FETÖ'ye ait dershaneye gitmeyen Aksakallı'nın isminin karşısında “olumsuz” ifadesinin yer aldığı belirtildi.


#FETÖ
#TSK
#Mustafa Özsoy
8 years ago