|

DAEŞ'e karşı ortak operasyon

Türk savaş uçakları ile koalisyon uçakları dün gece yarısı itibari ile Suriye'deki DAEŞ hedeflerine ortak operasyon düzenledi. Dışişleri Bakanlığı, "Terör örgütleriyle mücadele, Türkiye bakımından öncelikli bir ulusal güvenlik konusudur. Bu mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
15:39 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:36 - 29/08/2015 Cumartesi

Dışişleri Bakanlığı, DAEŞ hedeflerine karşı ortak operasyon hakkında basın açıklaması yaptı.



Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada Türkiye uçaklarının, koalisyona ait savaş uçaklarıyla birlikte, DAEŞ hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başladığı belirtilerek.



"Türkiye ve ABD arasında DEAŞ'la mücadele konusundaki mevcut işbirliğinin daha da derinleştirilmesi yönünde alınan kararlar hakkında kamuoyuna bilgi sunulmuştu. Türk Hava Kuvvetlerinin Uluslararası Koalisyon'un DEAŞ'a karşı yürütülen Özgün Kararlılık Harekatı çerçevesinde devam eden hava operasyonlarına katılımına ilişkin teknik nitelikteki belge de ABD ile 24 Ağustos 2015 tarihinde imzalanmıştı. Savaş uçaklarımız, bu çerçevede, Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte, Suriye'de belirlenen ülkemiz güvenliğine de tehdit oluşturan DEAŞ hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başlamıştır. Terör örgütleriyle mücadele, Türkiye bakımından öncelikli bir ulusal güvenlik konusudur. Bu mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Türkiye, 2013 yılından bu yana terör örgütleri listesine aldığı DEAŞ'tan kaynaklanan terör tehdidinin bertaraf edilmesine yönelik çabalara aktif desteğini ulusal düzeyde ve Uluslararası Koalisyon bünyesinde kararlılıkla sürdürecektir" denildi.



DAEŞ merkezlerine operasyon


Öte yandan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Halep'in kuzeydoğusunda yer alan Munbic ilçesinde terör örgütü DAEŞ merkezlerine saldırdığı bildirildi.



Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Munbic'te terör örgütü DAEŞ'e ait merkezleri bombaladı.



Düzenlenen hava saldırısında terör örgütüne ait mevzilerin imha edildiğini belirten kaynaklar, koalisyonun saldırılarında ölen ve yaralananların olup olmadığına ilişkin bilgi vermedi.






#operasyon
#koalisyon
#daeş
#ışid
9 yıl önce