|

Dağlar bizimdir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sadece bu kış bin 100’ün üzerinde mağara ve sığınağın yerle bir edildiğini söyledi. Teröristlerin ‘dağlar bizimdir’ sözlerini hatırlatan Soylu, “Dağlar sizin değil. Dağlar Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve bu güzel milletindir” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 06:39 - 19/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi etkinlik için geldiği Yalova’da ilk ziyaretini valiliğe gerçekleştirdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi etkinlik için geldiği Yalova’da ilk ziyaretini valiliğe gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dağların teröristlerin değil, bu güzel milletin olduğunu söyledi. Soylu, Altınova Belediyesi hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, son dönemde terörle mücadele konusunda yapılan çalışmalar Huzurlu Sokaklar operasyonlarına ilişkin bilgi verdi. Soylu, “Yaklaşık 30 gündür Şırnak’ta, Kato Dağı’nda, İncebel’de korucularımız, polis özel harekatımız, jandarma özel harekatımız, askerlerimiz hep birlikte bir mücadele ortaya koyuyor. Geçen hafta oradaydım. 53 mağaraya girilmiş şu ana kadar” dedi.

LOJİSTİK MERKEZ GİBİ

Bu sığınaklarda yaklaşık 533 tane Kalaşnikof marka tüfek ele geçirildiğini anlatan Soylu, şöyle devam etti: “Yani orayı bir lojistik merkezi haline getirmişler. Bir mağara düşünün uzun zamandır girilmeyen bir yer. 300 metre. Altında 10 metre ip merdivenle bir mağara daha, o da 300 metre. Altında yine ip merdivenle 200 metre daha bir mağara ve altında kendilerine ait kışın istedikleri gibi kalabilecekleri bir yer oluşturmuşlar. Sadece bu kış bin 100’ün üzerinde mağarayı veya onların sığınaklarını etkisiz hale getirdik. ‘Dağlar bizimdir’ diyorlardı. Dağlar sizin değil. Dağlar Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve bu güzel milletindir. Hiç kimseye buralarda, bizim dışımızda hareket kabiliyeti ortaya koymayacağını bilmenizi istiyoruz.”

YERLİ SİLAHLARA ÖVGÜ

Soylu, güçlü bir millete, devlete ve güzel bir ülkeye sahip olduklarını, bunu hiç kimsenin zayıflatmasına izin vermeyeceklerini bildirdi. Soylu, şunları kaydetti: “150 bin silah mühimmatı, 3,5 ton patlayıcı madde ve yaklaşık 276 el bombası. 5 ton undan tonlarca erzaka kadar. Depolamalarını yapıyorlar, oradan Türkiye’nin her tarafına bir şekilde, Güneydoğu’ya göndermeye çalışıyorlar. Şaşkınlık içerisindeler. Telsiz konuşmalarından bunu net bir şekilde görüyoruz. Bu kararlılığımızı aynı şekilde devam ettireceğiz. Bunları neyle yapıyoruz? Atak helikopterimizle, insansız hava araçlarımızla, savunma sanayinde ortaya koyduğumuz bu adımlarla birlikte yapıyoruz. Güçlü bir şekilde bunu devam ettireceğiz. Güvenlik kuvvelerimizin morali en üst seviyededir.”

Huzurlu
sokaklar
operasyonu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye genelinde Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlükleri ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa 10 bin polisle gerçekleştirilen “Huzurlu Sokaklar” operasyonu hakkında da bilgi verdi. Soylu, şunları kaydetti: “Ramazan öncesi birileri tarafından koordine edilen dilencilere yönelik bir operasyondu bu. 2 bin 11 dilenciyi arkadaşlarımız topladılar. Birtakım şebekeler bunları ellerine geçiriyor, dilendiriyor ve bizim o gönlümüzün yumuşaklığından istifade ederek ekonomik rant elde ediyorlar. 2 bin 11 kişinin 156’sı Suriyeliydi. Onları topladık. Ama diğerleri de maalesef böyle bir şey türedi, Suriyeli görünümünde dilencilik yaptırmaya çalışıyorlar.”

#Süleyman Soylu
#PKK
#Operasyon
#Kato Dağı
7 yıl önce