|

Dağlıca şehidinin ismi İmam Hatip'te yaşayacak

Hakkari, Dağlıca'da 15 arkadaşıyla birlikte şehit edilen ve 9 Eylül tarihinde binlerce kişinin katıldığı törenle Manavgat Kavaklı Mezarlığında toprağa verilen Şehit Uğur Yıldız'ın ismi 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında açılan İmam Hatip Ortaokulunda yaşayacak.

Yeni Şafak
17:49 - 30/10/2015 Cuma
Güncelleme: 17:52 - 30/10/2015 Cuma
IHA

Şehit Uğur Yıldız'ın isminin İmam-Hatip Oraokulu'nda yaşayacağının müjdesini alan Şehidin babası Sadık Yıldız, kız kardeşi Didem Toprak ve haberi aldıklarında kendilerini ziyarete gelen Uğur Yıldız'ın şehit silah arkadaşı Ahmet Bıçakcı'nın abisi Ali Bıçakçı ile birlikte evladının isminin verildiği okulu ziyaret etti. Ziyarette AK Parti İlçe Başkanı Hasan Öz, Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir ve Okul Müdürü Ümmühani Kaplan'da hazır bulundu.



Türk Milletinin şehitler konusunda oldukça hassas olduğunu, Manavgat'ta bu hassaslığın zirveye çıktığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Hasan Öz “Ne kadar bizler üzülsek te biliyoruz ki asıl ateş düştüğü yeri yakıyor. Sizlerin üzüntüsünü derinden paylaşıyoruz. Bu ülkede gece huzur içerisinde uyuyabiliyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Ne kadar uğraşsak ta onlara olan borcumuzu ödememiz mümkün değil. Sadık Amca'ya taziye ziyaretimiz sırasında şehidimizin çocuklara çok düşkün olduğunu, çocukları çok sevdiğini söyledi. Biz de bu sözler üzerine şehidimizin ismini Manavgat'ta bir okulumuzda yaşatalım istedik. Bakanlığımızla yaptığımız yazışmaların cevabı bugün geldi ve Manavgatımızda yeni bu yıl eğitim öğretime başlayan imam Hatip Ortaokulumuza şehidimizin ismi verildi. Manavgat halkının yanısıra burada okuyan çocuklarımız yaşamları boyunca şehidimizin ismini unutmayacak. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.



Şehit babası Sadık Yıldız, oğlunun şehit olduğunu bir türlü inanmadığını, inanmak istemediğini belirterek “Ben hep oğlumu cephede savaşır düşüncesindeyim. Oğlum şu an silah arkadaşlarıyla birlikte teröristlerle savaşıyor. Devlet büyüklerimize ne kadar teşekkür etsem azdır. Oğlumun şehadetinin ardından bizleri bin an bile yalnız bırakmadılar. Her şeyimizle ilgilendiler. Allah onlardan razı olsun. Oğulumun adının da böylesine güzel bir eğitim kurumunda yaşayacak olması bizler için ayrı bir gurur olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

#hakkari
#şehit
#imam hatip
8 yıl önce