|

Dağlıca yiğitlerine hüzünlü veda

Hakkari Dağlıca’da şehit düşen 4 askerin cenazesi, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Yarbay İhsan Ejdar Ankara’da, Üsteğmen Ünal Darboğaz İstanbul’da, Astsubaylar Samet Çakır Trabzon’da, Turgay Topsakaloğlu ise Eskişehir’de toprağa verildi. Şehit Yarbay İhsan Ejdar için Kocatepe'de düzenlenen törene komutanlar, siyasiler ve bakanlar katıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 19/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:06 - 18/10/2015 Pazar
Yeni Şafak

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki çatışmada şehit olan 4 asker için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından şehitler Tankçı Yarbay İhsan Ejdar (Ankara), Üsteğmen Ünal Darboğaz (İstanbul), Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu (Eskişehir) ve Astsubay Samet Çakır'ın (Trabzon) cenazesi helikopterle memleketlerine uğurlandı.



HABERLE YIKILDIK

Hakkari'deki törenin ardından Ankara'ya getirilen şehit tabur komutanı Tankçı Yarbay İhsan Ejdar için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenledi. Törene, şehidin eşi Nalan ve 13 yaşındaki kızı Altunay, annesi Fehmiye, kardeşleri Abdullah ve Emre Ejdar ile yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Kenan İpek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve kuvvet komutanları ile vatandaşlar katıldı. Saygı geçişi sırasında komutanlar şehide selam durdu. Aileye başsağlığı dileyen silah arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Anne Fehmiye Ejdar ise, “Yavrum, kuzum” diyerek ağladı. Törenin ardından Ejdar'ın naaşı Cebeci Asri Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kurban Bayramı'nı ailesinin yanında geçiren şehit Yarbay Ejdar'ın göreve dönerken komşuları ve yakınlarıyla helalleştiği helalleştiği belirtildi. Şehit Yarbay İhsan Ejdar'ın apartman komşularından Cenk Kadıoğlu, acı haberi komutanlardan aldıklarını söyleyerek, “Ben gidiyorum ama tekrar gelirim, gelemem' diyerek bütün komşularıyla, annesiyle, babasıyla, çocuğuyla, eşiyle, herkesle vedalaştı” dedi.



AĞLAMAK YOK

Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu'nun cenazesi ise, Eskişehir'de defnedildi. Cenaze töreninde şehidin annesi Vasfiye Topsakaloğlu, “Ağlamayacağım ve dik duracağım” diye konuştu. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehit Astsubay Üstçavuş Samet Çakır da, memleketi Trabzon'da düzenlenen törenle defnedildi. Çakır'ın cenazesi, baba evinden alınarak Gülbahar Hatun Camii'ne getirildi. İkindide kılınan cenaze namazına protokol üyeleri, silah arkadaşları, ailesi ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Şehit astsubayın annesi Zehra Çakır, kızı Duygu Çakır'a sarılarak gözyaşı döktü. Duygu Çakır da ağabeyinin tabutunun üzerine kapanarak uzun süre ağladı. Çakır'ın naaşı Trabzon Şehitliği'ne defnedildi.



1 AY ÖNCE EVLENMİŞ

Dağlıca'daki saldırıda ağır yaralanan Üsteğmen Ünal Darboğaz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Şehit Darboğaz'ın 1 ay önce Tuğçe Darboğaz ile evlendiği öğrenildi. Denizli'de yaşayan Darboğaz'ın eşine acı haber gece yarısı verildi. Darboğaz'ın eşi haberi alır almaz cenaze için İstanbul'a geldi. Üsteğmen Ünal Darboğaz için Ataköy 5. Kasım Ömer Duruk Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde şehit Darboğaz'ın 34 günlük gözü yaşlı eşi ayakta durmakta güçlük çekerek baygınlık geçirdi. Şehidin naaşı düzenlenen askeri törenin ardından Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.






#dağlıca
#saldırı
#şehit
8 yıl önce